Spread the love

Kvůli nařízením EU spojeným s ochranou chodců přijdou nové vozy Alfa Romeo o registrační značku umístěnou po straně vedle ikonické trojúhelníkové masky. Nově bude instalovaná uprostřed přídě, podobně jako u jiných aut.

Foto: alfaromeo.cz

Vozy značky Alfa Romeo se vždy vyznačovaly emotivním designem, jehož neodmyslitelnou součástí je i maska scudetto. Specifikem většiny vozů italské automobilky je však i nevšední umístění registrační značky po levé straně přídě, která tak masku nehyzdila ani nezakrývala. To se ovšem změní.

Jak v rozhovoru pro Autocar uvedl Alejandro Mesonero-Romanos, designový šéf značky Alfa Romeo, nové modely už budou mít registrační značku umístěnou klasicky vpředu uprostřed. Důvodem je bezpečnostní nařízení General Safety Regulations (GSR) z EU, kdy značka umístěná uprostřed masky údajně představuje menší riziko při srážce s chodcem.

Prvním moderním vozem, který automobilka představila s registrační značkou instalovanou uprostřed, byl nový crossover Alfa Romeo Milano, později přejmenovaný na Alfa Romeo Junior (kvůli výrobě mimo Itálii). Značka je přitom instalovaná velmi nízko na nárazníku, takže stále nijak nezakrývá tvary masky.

Po malém crossoveru by značku instalovanou uprostřed přídě měly dostat i nové generace modelů Alfa Romeo Giulia a Stelvio. Oba vozy už by ale měly vsadit na čistě elektrický pohon, díky kterému by maska ve tvaru písmene V mohla být uzavřena a mohla dostat i odlišný design.

Zdroj: novinky.cz

Related Post