Spread the love

Pro čínskou automobilku Great Wall Motors to v Evropě nevypadá dobře, společnost údajně uzavře svou centrálu v Mnichově v Německu a propustí všechny zaměstnance, včetně manažerského týmu.

Modely GWM se budou i nadále prodávat na stávajících evropských trzích, ale dříve plánovaná expanze do dalších zemí se ruší.

Rozhodnutí o uzavření centrály bylo s největší pravděpodobností přijato kvůli pomalému prodeji řady značky na starém kontinentu. V roce 2023 se na zámořských trzích prodalo celkem 316 018 kusů, ale pouze 6 300 z nich skončilo v Evropě. Automobilka nedávno odložila svůj cíl prodat 1 milion vozů mimo Čínu z roku 2025 na rok 2030 s odvoláním na náročné podmínky na trhu.

Jak informoval německý deník Manager Magazin, kanceláře Great Wall v Mnichově se na konci srpna uzavřou a všech 100 zaměstnanců bude propuštěno. Stejný zdroj naznačuje, že zaměstnanci a partnerské společnosti již byli informováni. Navzdory špatným zprávám vydala společnost Great Wall prohlášení o svém závazku vůči stávajícím evropským trhům a zároveň připustila potřebu úprav uprostřed volatilního trhu.

Zdroj: Manager Magazin

Related Post