Majitelé Orbion Cars testují po Praze i Brno
Spread the love

Známá trojice pražských dealerů Stolejda, Veselý, Chlad předvedla novinářům nové dealerství značky MG  Orbion Cars v pražských Stodůlkách. Podle šéfa importu značky Martina Králíčka jde o první implementaci korporátních prvků MG v Česku, letos značka cílí celkově na 30 prodejních míst a prodej 4500 vozů MG.

„MG letos v Česku roste o 43 procent, v květnu a červnu navýšíme náš tržní podíl z 1,46 procenta až na dvě procenta,“ prozradil plány Králíček s tím, že počítá i s růstem prodejů elektromobilů, hlavně díky novým dotacím. „Aktuálně jsme na sedmém místě v rankingu dotací, díky nim můžeme být aktivní ve fleetovém kanálu, který nese největší potenciál pro naše elektrické vozy,“ upřesnil dovozce.

Mezi jeho další plány patří posílení prodeje ojetin, značkového financování, projekt MG Charge a dobrou logistiku si slibuje od nově otevřeného skladu dílů v Maďarsku.

Králíček také letos slibuje razantní obměnu modelových řad a reklamní kampaň na elektrické vozy.

„Výdaje na marketing jsme meziročně navýšili o padesát procent a ještě letos přivezeme na český trh šest novinek. Například očekávaný roadster Cybester dorazí v listopadu.“

Kaňák povýšil na šéfa obchodu

Nový obchodní ředitel Kryštof Kaňák (v květnu povýšil ze šéfa dealerské sítě na obchodního ředitele) si pak hodně slibuje od rychlého rozšiřování dealerské sítě MG.

„Od letošního ledna jsme ji posílili o 10 nových dealerství, cílíme nejdříve na krajská města a pak přijdou i okresy. Cíl je letos celkem 30 obchodních míst – například Klatovy, třetí místo v Brně a ještě jedno v Praze, potom Vsetín nebo Nový Jičín.“

Orbion Cars

Manažeři Orbion Cars po tiskové konferenci importu  předvedli novou pražskou pobočku, která otevřela letos v dubnu. Cílí na to stát se největším dealerem značky v Česku. Za projektem jsou majitelé skupiny Albion Cars, která se v česku specializuje na prodej jaguarů a land roverů.

„Chceme zákazníkům poskytnout největší nabídku skladových vozů značky MG, a to jak nových, tak ojetých. Samozřejmostí je i autorizovaný servis s nejvyšší kvalitou služeb orientovaných na maximální spokojenost klientů,“ říká výkonný ředitel Orbion Cars Dušan Chlad.

Součást skupiny Albion

Orbion Cars patří do stejné silné skupiny jako největší český prodejce značky Volvo Auto Průhonice a specialista na prodej britských vozů značek Jaguar a Land Rover Albion Cars.

„V rámci naší skupiny rozšiřujeme portfolio o cenově dostupnou značku se stále sílící popularitou. I do tohoto segmentu chceme samozřejmě pro naše zákazníky přenést prémiové a maximálně osobní služby, na které jsou zvyklí klienti prémiových značek, které ve skupině prodáváme,“ vysvětluje Chlad.

Se sídlem v pražských Stodůlkách má Orbion Cars v plánu při dosahování dominantní pozice mezi dealery značky MG čerpat vedle největší nabídky skladových vozidel právě i z výhodné polohy svého autosalonu.

Z levého břehu Vltavy může jako v současné době jediný dealer značky obsluhovat poptávku jak poloviny hlavního města, tak i podstatné části Středočeského kraje v rámci okresu Praha – Západ, zejména z Berounska a Rakovnicka. Bezprostřední blízkost Rozvadovské spojky na příjezdu do Prahy z dálnice D5 činí Orbion Cars dobře dopravně dostupným i pro zákazníky ze západních regionů České republiky.

Erich Handl, TK MG Stodůlky, FOTO: Luděk Kortus, autor a MG

Related Post