Spread the love

Šéf Peugeotu Marco Venturini svolal novináře na největší mediální prezentaci letošního roku do radotínské Vindyšovy továrny. Představil hned několik novinek. Hlavním tahákem byla nová verze vozu 3008, ukázaly se také modely Rifter a Traveller a k tomu dodávky Partner, Expert a Boxer.

„V loňském roce se nám nedařily prodeje podle představ, neměli jsme dostatek vozidel z výroby. Letos ale, pokud půjde výroba podle plánu, můžeme registrovat až 8500 aut. Vidíme rostoucí zájem u soukromníků i flotilových manažerů. Nedávno jsme například s modelem 2008 vyhráli tendr Zlínského kraje. Zájem je i o nový Rifter, už teď evidujeme 1000 klientských objednávek,“ řekl zástupcům tisku šéf importu.

Hlavní novinkou letoška má být nová verze modelu 3008, která nabídne několik variant včetně plně elektrického pohonu, plug-inu a mild hybridního pohonu. Vůz se poprvé objevil na trhu v roce 2011, jeho poslední facelift se konal v roce 2021.

Peugeot 3008 se vyrábí v továrně v Sochaux ve Francii, je prvním modelem, který využívá novou platformu STLA Medium skupiny Stellantis. Tato platforma slibuje pro elektrickou verzi dojezd až 680 km, dobu nabíjení 30 minut) a online služby (např. aktualizace „Over The Air“).

Nový 3008 startuje v akci na 749 000 korunách, prodeje má podpořit operák pro soukromníky s nízkými splátkami.

Erich Handl, Radotín, FOTO: Peugeot a autor

Related Post