Spread the love

Netradiční místo i formu předpremiérové statické prezentace si pro svoji horkou novinku vybralo české zastoupení značky Opel. Zasadilo ji do prostředí velkého nákupního centra v Praze na Černém mostě.

V ohraničeném ostrůvku mezi procházejícími zákazníky tak byl poprvé v Česku vystaven model nesoucí známé, ale už i trochu pozapomenuté jméno Frontera. Od premiéry původní Frontery, která byla robustním SUV a vyráběla se 14 let, uběhlo už 33 let.

O novince, ve kterou import Opelu vkládá nemalé naděje, přítomné novináře informovala produktová manažerka Michaela Chmelíková, spolu s PR manažerem značky Martinem Hejralem.

Oba vyzdvihli, že nová Frontera už není klasické SUV, jako ta původní, ale současnému trendu více odpovídající kompaktní rodinný crossover, s délkou 4,38 metru, koncipovaný jako vůz pro široké spektrum uživatelů, kteří vyžadují víc praktičnost a cenovou dostupnost, než náročné a drahé high-tech lahůdky.

Až sedm sedadel

Vzhledem k celkově kompaktním vnějším rozměrům má nová Frontera překvapivě prostorný interiér, do kterého se vejde až sedm sedadel, v pětisedadlovém provedení disponuje zavazadlovým prostorem 460 l a při jízdě ve dvou, opravdu slušnými 1600 litry.

Pracoviště řidiče potěší mnohé příznivce snadného ovládání. Opel Frontera si zakládá na logických tlačítkách a nekomplikuje zapínání či vypínání funkcí lovením na dotykových displejích.

Pohon si může každý vybrat

I když se prezentace nesla v duchu zdůrazňování čistě elektrické verze, která bude s dojezdem 300, resp. 400 km jistě lámat prodejní statistiky v nabídce pohonných jednotek má nová Frontera také benzinovou mild-hybridní verzi 1.2 l/100 nebo 136 k, která by se v základním provedení mohla dostat cenově i pod hranici půl milionu Kč. Jak je dnes už u menších modelů obvyklé, v nabídce celkem pochopitelně chybí naftová verze.

Nebude to mít snadné

Letmý pohled do současné nabídky kompaktních crossoverů ukazuje, že se v této dnes nejoblíbenější a nejvíce prodávané kategorii uchází o přízeň zákazníků na českém trhu na padesát!!! modelů. Nejnovější přírůstek ze stáje Opel to v současné konkurenci nebude mít lehké. V prodeji se má Frontera objevit už na podzim a přesné ceny budou známé později.

Karel Beránek, Černý most

 

Related Post