Spread the love

Vedení skupiny ALCAR převezme v srpnu z pozice generálního ředitele / CEO Christian Morawa (51). Alexander Riklin, dlouholetý CEO ALCAR Group, zůstane ve funkci spolu s Christianem Morawou až do konce aktuálního obchodního roku 2024/25.

V únoru 2025 se Alexander Riklin připojí k poradnímu orgánu skupiny ALCAR a bude podporovat strategické řízení skupiny.

Christian Morawa je jedním z předních rakouských automobilových manažerů. Rodák z Dolního Rakouska a dlouholetý generální ředitel BMW Group Austria posunul značku BMW na pozici největší automobilové značky v Rakousku v prémiovém segmentu. Strojní a průmyslový inženýr má více než 25 let zkušeností z různých mezinárodních společností od startupů až po průmyslové korporace.

Alexander Riklin, generální ředitel skupiny ALCAR, uvedl: „Jsem velmi rád, že se nám na tuto pozici podařilo získat Christiana Morawu, úspěšného top manažera a odborníka na evropský automobilový průmysl. Jsem přesvědčen, že svými dlouholetými zkušenostmi a odborností posílí skupinu ALCAR a povede ji úspěšně do budoucna. Přechodné období do svého přesunu do poradní orgánu skupiny ALCAR začátkem roku 2025 využiji především k předání provozního řízení skupiny.“

Christian Morawa: „Jsem velmi rád, že budu moci vést skupinu ALCAR během jejích dalších fází růstu a rozvoje společně s Alexanderem Riklinem. Díky své flexibilitě a orientaci na zákazníka je ALCAR strategicky dobře vybaven, aby zvládl rychle se měnící podmínky. Příběh jeho úspěchu v posledních 40 letech je toho působivým důkazem. Vést společnost s tak pozoruhodnou historií je velká zodpovědnost a vzrušující úkol, na který se velmi těším.“

Evropský příběh se píše již 40 let

Skupina ALCAR byla v současné podobě založena v roce 1984 jako BBV Beteiligung GmbH. V uplynulých 40 letech se postupně rozrostla a stala se lídrem v obchodu s ocelovými a litými koly na evropském trhu. V roce 2014 rozšířila své produktové portfolio o systémy monitorování tlaku v pneumatikách, které doplňují sortiment skupiny ALCAR spolu se segmentem pneumatik a kompletních kol.

Zdroj: Alcar, Jiří Polívka

Related Post