Spread the love

Značka Dacia v červnu sezvala motonovináře na první seznámení s novými modely Duster a Jogger Hybrid 140 do Jizerských hor. Novinky prezentoval v konferenčním centru ZOO Liberec šéf Renaultu ČR Zdeněk Grunt, akci koordinovala mluvčí značky Jitka Skaličková.

Peloton předváděcích Dusterů a Joggerů s novináři odstartoval z areálu Auto Louda na pražském Zličíně.

První etapa testovací trasy vedla na vrchol Ještědu, kde byl první Dacia fotopoint přímo na parkovišti u vysílače.

Od hotelu Ještěd se pak sjíždělo do ZOO EXPO Liberec, kde se konala exkurze do zázemí zahrady.

Prezentaci doprovodila prohlídka místní ZOO, jíž je Dacia partnerem. Novináři viděli ředitele ZOO, tři žirafy, tři zebry a jednu autistickou slonici. K akci patřil i zácvik ve střelbě s uspávací puškou.

Vlastní tiskovou konferenci pak hostilo konferenční centrum ZOO Expo.

Zdeněk Grunt a Jitka Skaličková

„Duster je nás zásadní model, se kterým slavíme prodejní úspěchy od roku 2010. Druhá modelová fáze je na trhu od roku 2017. Také aktuální třetí fáze reaguje na poptávku zákazníků po dostupném voze s pohonem všech kol, ale jde v podstatě o nové auto na zcela novém podvozku,“ uvedl tiskovku Zdeněk Grunt s tím, že jak je u Dacie zvykem, vůz nabízí opět jen nutné technologie.

Duster fáze 3 nabízí několik motorizací spřažených s pohony 4X2 a 4X4, mezi testovacími vozy nechyběl benzínový mild hybrid. Kufr má objem od základních 430 až do 517 litrů.

Nové jízdní módy, displej a brodivost 450 mm

Světlost 217 mm milimetrů umožňuje Dusteru jízdu i ve středně těžkém terénu, průchodnosti pomáhají nové módy pro jízdu ve sněhu či blátě. Vůz může přebrodit až 450 milimetrovou vodu.

„Ve voze opět nalezneme systém Media Control, zásadní novinkou je 10palcový displej se šesti reproduktorya APP Storem. Cena nejlevnějšího základního výbavového stupně Essential činí 429 900 korun, právě dnes také začínáme prodávat druhý výbavový stupeň Expression,“ připomněl produktový manažer vozu Jan Šperga.

Druhá etapa testovacích jízd pak vedle z Liberce přes Jizerské hory do osady Jizerka, kde mohli účastníci zájezdu využít řadu volnočasových aktivit.

Náročný den zakončilo večerní grilování na jizerské louce u hotelu Pyramida.

TESTOVANÉ VOZY

DUSTER               Journey HYBRID 140

DUSTER               Expression ECO-G 100

DUSTER               Journey ECO-G 100

DUSTER               Extreme TCe 130 4×4

JOGGER Hybrid 140         Extreme Hybrid 140, 5 míst

JOGGER Hybrid 140         Extreme Hybrid 140, 7 míst

Erich Handl, Jizerka, VIDEO: Luděk Kortus

Related Post