Spread the love

Daimler Truck zavádí v Evropě novou značku TruckCharge. Tento název sdružuje všechny stávající i budoucí nabídky společnosti týkající se e-infrastruktury a nabíjení elektrických nákladních vozidel, tedy poradenství, hardwarové a digitální služby.

Tímto způsobem má Daimler Truck v úmyslu poskytnout zákazníkům nákladově efektivní celkový balíček, od výroby energie až po provoz vozidla, který jim umožní využít plný potenciál elektrifikace.

TruckCharge je zaměřen nejen na provozovatele vozových parků nákladních vozidel, ale také na průmyslové podniky s vlastním nebo outsourcovaným vozovým parkem. Protože se obecně používají vozidla různých výrobců OEM, TruckCharge bude k dispozici bez ohledu na značku nákladního vozidla. Daimler Truck oficiálně spustí TruckCharge na IAA Transportation v Hannoveru v září.

Karin Rådström, generální ředitelka Mercedes-Benz Trucks: „Chceme, aby e-mobilita byla pro naše zákazníky jednoduchá a zisková – také nad rámec nákupu elektrických nákladních vozidel. S TruckCharge nyní sdružujeme naši řadu řešení pod jednu značku a plánujeme neustále rozšiřovat portfolio.

Snížení celkových nákladů provozovatelů vozového parku

Konzultační služba pro provozovatele vozových parků je součástí komplexního ekosystému, zaměřeného na snižování celkových nákladů, souvisejících s elektrickými nákladními vozy od společnosti Daimler Truck. Firemní experti již nějakou dobu pomáhají zákazníkům při elektrifikaci jejich vozových parků a dep. V této souvislosti se zaměřujeme na poradenství v oblasti elektrických nákladních vozidel, jakož i na plánování, výstavbu a navrhování infrastruktury nabíjení v depu a připojení k síti. Konzultanti společnosti Daimler Truck navíc mohou pomoci při identifikaci příležitostí podpory financování infrastruktury a vozidel.

Dobíjecí stanice pro zákaznická depa – digitální služby

Daimler Truck svým zákazníkům také nabízí možnost zakoupit si rychlonabíjecí stanice u svých prodejců. Balíček „Depot Charging“ zahrnuje poradenství, prodej hardwaru a technický servis a také finanční řešení od společnosti Daimler Truck Financial Services pro nabíjecí infrastrukturu. Kromě toho na požádání provedou instalaci kvalifikovaní partneři Daimler Truck.

Cílem je zajistit plynulé nabíjení a vysokou úroveň dostupnosti vozidla. První pilotní projekty byly zahájeny u různých dealerství v Německu na konci letošního května, v současné době probíhá rollout a postupně se přidávají další evropské země. Společnost Alpitronic je zde strategickým partnerem pro nabíjecí stanice.

Digitální služby zahrnují provoz vozového parku včetně inteligentního řízení dobíjení. Nabízené služby doplňují vhodné platební funkce pro nabíjení mimo depo („veřejné zpoplatnění“).

Poradenství pro elektrifikaci logistiky průmyslových podniků

Stále větší počet společností z průmyslového sektoru má v úmyslu zavést uhlíkově neutrální dodavatelské řetězce. Za tímto účelem vyvinuli odborníci společnosti Daimler Truck speciální řadu poradenských služeb. Jde o to vyhodnotit společně se zákazníky trasy, které mají být elektrifikovány v oblasti příjezdové a výjezdové logistiky, a po konzultaci s příslušnými provozovateli vozového parku vypracovat plány optimálních tras s příslušnými nabíjecími body.

Na tomto základě konzultanti vytvářejí nabíjecí řešení na míru, a to jak pro průmyslové, tak pro dopravní společnosti. Prvním zákazníkem byla Mercedes-Benz Group AG ve spolupráci s Große-Vehne jako logistickým partnerem.

Related Post