Renault Symbioz
Spread the love

Hybridní Symbioz je novinka Renaultu určená  jak rodinám, tak firemním vozovým parkům, které hledají elektrifikaci a nízké celkové náklady na vlastnictví.

Symbioz posiluje základní nabídku značky Renault v segmentu C a umisťuje se mezi modely Captur a Austral. S délkou 4,41 m tento nový model doplňuje rodinu plně hybridních modelů E-Tech, kterou již tvoří Arkana (4,57 m) a Austral (4,51 m), spolu s elektrickými modely E-Techs modely Mégane a Scénic.

Symbioz je vybaven multimediálním systémem OpenR Link s integrovanými službami Google a panoramatickou střechou Solarbay. Verze Iconic je vybavena 29 jízdními asistenty nejnovější generace pro zvýšení bezpečnosti a jízdního komfortu.

Symbioz má ve své třídě nejlepší objem zavazadlového prostoru, a to až 624 litrů. Zavazadlový prostor je flexibilní díky posuvné zadní lavici v rozsahu 16 cm a rovné podlaze po sklopení zadní lavice. Symbioz se tak dokáže přizpůsobit různým potřebám a způsobům využití svých zákazníků.

Symbioz si udržuje svou hmotnost pod kontrolou, váží necelých 1 500 kg. Jeho výhodou je hybridní motor E-Tech full hybrid 145, se spotřebou paliva (4,7 l/100) a snížené emise CO₂ (105 g CO₂/km).

Renault Symbioz je již možné v České republice objednat s plně hybridním motorem E-Tech full hybrid 145.

Základní cena začíná na 729 000 Kč za verzi Techno. Cena verze Esprit Alpine začíná na 779 000 Kč a nabídku uzavírá verze Iconic, která je k dispozici od 829 000.

Klienti mohou využít nabídku výkupního bonusu ve výši 30 000 Kč. Základní cena modelu po odečtení tohoto zvýhodnění začíná na 699 000 Kč.

Později v tomto roce bude nabídka doplněna o základní verzi Evolution E-Tech full hybrid 145, po níž bude v roce 2025 následovat uvedení dvou mild-hybridních pohonných jednotek, čímž se ještě více zlepší cenová dostupnost modelu.

Related Post