Spread the love

Majitelé škodovek z pražského severního města, léta zvyklí jezdit do bohnického značkového autoservisu Havex, našli v červnu už jen prázdnou budovu. Skupina se rozhodla areál prodat novému majiteli. Důvody vysvětlil našemu časopisu šéf marketingu HAVEX GROUP Petr Vondráček.

Bohnický autoservis původně provozovala společnost EuroCar jako značkovou prodejnu i servis Škody. Protože ale její malý showroom před lety přestal vyhovovat požadavkům automobilky, ponechala si jen autorizovaný servis a celou provozovnu posléze prodala Havexu.

Ten jej několik let provozoval a letos na jaře se rozhodl jej zbavit. „Servis přechází do rukou nového majitele, v budově má být stanice technické kontroly,“ řekl našemu časopisu ještě v květnu jeden ze servismanů.

Konsolidace aktivit Havex GROUP

Nyní už zeje budova i parkoviště prázdnotou. Podle managementu Havexu zapadá prodej Bohnic do celkového plánu skupiny na konsolidaci aktivit:

“Jde o změny, které byly potřebné pro zkvalitnění služeb, dosavadní prostory už byly nevyhovující. Je to první z více kroků, souvisejících s dalším rozvojem a mediální výstup ke stěhování budeme komunikovat po skončení jako celek se všemi souvislostmi, které budou tyto aktivity doprovázet,” uvedl pro náš časopis Petr Vondráček, marketingový ředitel HAVEX GROUP.

Zdeněk Honek

„Letošní rok bude spíše o konsolidaci našich společností. Stále máme prostor v lepším využití synergie našich sdílených služeb, které jsme umístili do společnosti HAVEX partners. Jedná se o oblast společného řízení financí, HR, IT, MKTG a zákaznického centra. Dále pak letos začíná první celý rok se značkou CUPRA, kde připravujeme zajímavé nabídky v rámci operativního leasingu. A v neposlední řadě nás čeká i vhodné začlenění nabídky karavanů HYKRA do naší prodejní sítě a využití zázemí skupiny pro růst značky,“ přiblížil před časem svůj konsolidační plán v rozhovoru pro náš časopis generální ředitel skupiny Zdeněk Honek.

Erich Handl, Bohnice   

Related Post