Spread the love

Kulaté sedmdesátky se dožívá 1. července Antonín Charouz. Oslavenec je známý zejména jako bývalý úspěšný automobilový závodník, ale byl také podnikatelem s širokým spektrem aktivit v řadě oblastí v rámci Charouz Holdingu a následně Charouz Group.

V automobilovém sportu dosáhl během své dlouhé jezdecké kariéry mnoha významných úspěchů, získal 41 mistrovských titulů, včetně dvou titulů mistra Evropy v závodech do vrchu, v roce 1994 zvítězil v kategorii High Performance Showroom Stock ve slavném závodě Pikes Peak, stal se 5x vítězem ankety Zlatý volant, ceny Fair play, udělované mezinárodním olympijským výborem a řady dalších výborných výsledků a ocenění.

Manažer motorsportu

Se jménem Antonína Charouze je spojena také manažerská činnost v automobilovém sportu na nejvyšší úrovni. Díky ní se mohla v jeho týmech zúčastnit řada českých, ale i zahraničních jezdců vrcholných automobilových závodů, včetně Formule 1, dosáhli úspěchů v závodech Le Mans s vozy Aston Martin, Formule 2, Formule 3000 atd.

Podnikatelská dráha

Jeho rozsáhlé podnikatelské aktivity se dynamicky rozvíjely zejména v devadesátých letech minulého a na začátku tohoto století. Byl např. největším prodejcem automobilů Ford v České republice, ale také vlastníkem mnoha společností, reklamní agentury BPA, sportovního klubu HC Sparta Praha, mediálním vydavatelem, v jehož portfoliu byl mimo jiné i Svět motorů, působil v oblasti realit, investic i síti půjčoven automobilů Sixt. Výčet jeho činností byl opravdu mimořádně pestrý a bohatý.

Kontroverzní část příběhu

S podnikáním Antonína Charouze byla také postupně spojována i řada kontroverzí, přesouvání majetků, komplikace s Českou konsolidační agenturou a následné utlumování a ukončování většiny aktivit.

Podobně skončila jeho angažovanost i v automobilovém sportu. Podle dostupných zdrojů Antonín Charouz, známý v neposlední řadě také jako milovník luxusu a krásných žen, už není v poslední době příliš aktivní, ani veřejně viditelný.

Redakce Automakers

Related Post