Spread the love

Cebia rozšiřuje služby v oblasti homologace motorových vozidel a s ní spojené legislativy. Od července lze tyto služby nově využít i pro Jaguar a Land Rover. Homologace a registrace již Cebia zajišťuje v České republice pro značky BMW, MINI, Rolls-Royce, Kawasaki. Služby pro Jaguar a Land Rover poskytuje Cebia také na Slovensku.

„Zajišťujeme podporu pro zákazníky a to v případech oprav chybných dat v registračních dokladech; zápisu alternativních rozměrů kol nebo jiného příslušenství; přestaveb karoserií, motorů a jiných podstatných dílů vozidla; typové listy pro tažná zařízení; výpisy technických údajů sloužící jako podklad pro registrace individuálně dovezených vozidel. Pro divizi motocyklů vystavujeme doklady pro zvyšování či snižování výkonu motorů a zápisy či úpravy motocyklů,“ říká Martin Pajer, ředitel společnosti Cebia.

Nedílnou součástí každé značky jsou i tzv. bezpečnostně svolávací akce, které má Cebia taktéž ve správě. Na základě zaslané informace a seznamu VIN čísel od centrály zajistíme jména a adresy majitelů dotčených vozidel, kterým následně zasíláme zvací dopis do servisu, aby jim bylo vozidlo opraveno.

Služeb Cebia může využít každý majitel vozidla v případech, kdy potřebuje vystavit vyjádření pro dopravní úřady zejména v následujících případech:

– Zpracování elektronických dat pro první registraci, která jsou odesílaná do centrálního registru vozidel daného státu. Základní technický popis (ZTP) + detailní technický popis (DTP).
– Správa a distribuce papírových COC listů.
– Technická a legislativní podpora.
– Oprava technických dat v registračních dokladech.
– Zápisy alternativních kol.
– Přestavby karoserií a motorů.
– Zápisy originálního příslušenství.
– Zápisy omezení výkonu motoru pro motocykly.
– Výpisy technických údajů pro registrace individuálně dovezených vozidel.
– Přihlášení, odhlášení a další služby na registru vozidel.

Speciální služby pro Jaguar a Land Rover na Slovensku:

– Fyzický tisk technických průkazů.
– Zpracování bezpečnostně svolávacích akcí a následné písemné informování zákazníků dotčených vozidel.
– Předání statistických dat o registracích pro Zväz automobilového priemyslu.
– Komunikace se zástupci leasingových společností pro dealerské financování vozidel.

Related Post