Spread the love

Dosavadní PR manažer Škody Auto Pavel Jína se 1. července stává novým mluvčím Sparty Praha. Ve Škodovce přebírá jeho kompetence Ivana Povolná. Jak vypadá jeho pracovní smlouva?

„Po dlouhých sedmi letech nastal čas, aby se kroky moje a mladoboleslavské automobilky rozešly. Loučíme se v dobrém a já osobně budu profesně i lidsky těžit ze zkušeností nabraných při práci pro největší českou firmu až do konce života,“ uvedl nedávno Jína ve svém rozlučkovém poděkování novinářům.

Zelená nebo rudá krev?

A v pondělí 1. července odhalil podrobnosti o novém působišti. „O odcházejících lidech že Škodovky se říká, že mají do konce života zelenou krev. A do jisté míry to bude platit i o mně. Ale pravdou je, že ta moje byla od mala rudá. A to jak doslova, tak metaforicky. A proto, když jsem na konci února na platformě X viděl inzerovat pozici tiskového mluvčího, rozklepaly se mi ruce a začal jsem chodit nervózně po bytě. Nakonec jsem se k odeslání životopisu a motivačního dopisu odhodlal,“ napsal Jína na sociální sítě s tím, že se těší na změnu oboru.

Pavel Jína vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Karlově v Praze, působí ve Škoda Auto od roku 2017. V mladoboleslavské automobilce začínal v oddělení Komunikace produktu, kde zodpovídal jako tiskový mluvčí za celosvětovou komunikaci vybraných modelů.

Od listopadu 2019 působil jako mluvčí českého zastoupení. Za rok 2022 získal ocenění Nejlepší mluvčí soukromého sektoru. Naposledy měl na starosti celosvětovou komunikaci prodejních a finančních výsledků, aktivit na mezinárodních trzích včetně Indie či asijských trhů a také globálních sponzoringových aktivit. Byl komunikačně zodpovědný i za téma gigafactory.

Zdroj: Pavel Jína, archiv

Related Post