Spread the love

Na montážní lince výrobního závodu Martorell se poprvé objevují nové světlomety Matrix LED se světelným designem, který připomíná oči s motivem tří trojúhelníků, zatímco v lakovně nejde přehlédnout matné laky v nových odstínech bronzová Century a šedá Enceladus.

Se zahájením výroby nových modelů CUPRA Formentor a CUPRA Leon, jejichž prodej bude spuštěn ve třetím čtvrtletí 2024, dostává posedlost značky CUPRA designem zřetelnou podobu. CUPRA Formentor, navržená, vyvinutá a vyráběná v Martorellu, je s více než 347 000 prodanými vozy od uvedení na trh v roce 2020 nejprodávanějším modelem značky. Nyní přichází zásadně modernizovaná verze modelu, který se již stal ikonou. V novém 40sekundovém videu se můžete seznámit s procesem výroby nového Formentoru.

https://www.youtube.com/watch?v=pV2BkrWPMhY&ab_channel=CUPRA%C4%8Cesk%C3%A1republika

Příběh modelu CUPRA Formentor je také úspěchem více než 4000 zaměstnanců, kteří se podílejí na výrobě nově navržené verze. Z montážní linky sjíždí nový vůz každých 69 sekund díky dynamickému, akurátnímu procesu, v němž je každý detail analyzován a kontrolován, aby byla zajištěna nejvyšší kvalita. Jako další krok v procesu transformace výrobního závodu bylo do výroby nového Formentoru zavedeno několik inovativních nástrojů, například hluboké učení a digitalizované systémy.

Mezi uvedené inovace patří Prüfer Digital, automatická stanice vybavená systémem umělého vidění, který kontroluje přítomnost, polohu a stav různých dílů montovaných do vozidla. Systém zahrnuje více než 60 simultánních kontrolních bodů se zaměřením jak na mechanické části, tak na elektroinstalaci.

Zásadní roli hraje také systém Smart Plug, technologie používaná v procesu výroby modelů CUPRA Formentor a CUPRA Leon při montáži více než 90 elektronických řídicích jednotek. Metodou vzdáleného přístupu jsou automaticky uvedeny do provozu všechny řídicí jednotky až 45 vozů najednou. Největší inovací je však nová pec v lakovně. V rámci celého koncernu Volkswagen první 100% elektrická pec s příčným prouděním vzduchu zajišťuje vysoušení kataforézně nanášené protikorozní vrstvy. Díky kratší délce zabírá nová pec o 42 % méně prostoru než konvenční pec, a nižší je také její spotřeba energie, a to až o 25 %.

Výrobní závod Martorell je objemem výroby třetím největším výrobním závodem koncernu Volkswagen v Evropě. „Pracujeme na transformaci a vylepšení tohoto výrobního závodu a do jeho výrobních procesů začleňujeme nejvyspělejší technologie a postupy,“ vysvětluje Markus Haupt, člen představenstva odpovědný za výrobu a logistiku značky CUPRA. CUPRA Formentor, společně s modelem CUPRA Leon, je v tomto ohledu prvním modelem, který těží z přínosů investice tří miliard eur do probíhající transformace výrobního závodu Martorell. Tím je na cestě k elektrifikaci zaručena vyšší úroveň agility, udržitelnosti a ziskovosti výroby.

Related Post