Spread the love

Značka MG představila nové HS na Festivalu rychlosti v Goodwoodu. MG tam slavila 100 let své existence. Nová verze modelu HS nabídne nově benzínové i plug-in hybridní (PHEV) provedení.

Komentuje David Allison, vedoucí produktového plánování společnosti MG Motor UK: „Předchozí provedení HS bylo nesmírně oblíbené. Ale toto nové zvedá laťku ještě lepší výbavou a atraktivním designem MG, kterým se HS odlišuje od ostatních SUV na trhu, jakož i nabídkou moderních benzínových a plug-in hybridních pohonů. Tento skvělý model bude nyní ještě silnějším hráčem na trhu.“

Pohony s nízkou spotřebou

Zájemci o nové MG HS mohou volit mezi čistě benzínovým motorem a plug-in hybridním pohonem (PHEV).

Plug-in hybridní ústrojí, které je kombinací benzínového motoru 1,5T o výkonu 105 kW (142 k) a elektromotoru s výkonem 154 kW, propůjčuje vozu působivé zrychlení z 0 na 100 km/h za 6,8 sekundy.

Energii elektromotoru dodává velká baterie o kapacitě 24,7 kWh a vysoce efektivní 67kW generátor energie pro čistě elektrický dojezd až 120 km. MG HS se tak odlišuje od konkurence svými schopnostmi urazit delší vzdálenost s nulovými emisemi.

Pro nové MG HS je dále k dispozici nová generace benzínového motoru 1,5T s maximálním výkonem 125 kW (169 k), točivým momentem 275 Nm a zrychlením z 0 na 100 km/h za 9,4 sekundy. Nové HS je standardně vybaveno šestistupňovou manuální převodovkou, ale na přání je k dispozici také sedmistupňový automat DCT.

Design vozu

MG HS přináší rafinovanější tvary karoserie s delším rozvorem, což znamená větší prostornost kabiny pro posádku a kultivované proporce exteriéru s kratšími převisy, zvedající se boční linií a nízkým prosklením.

V porovnání s předchozím provedením je nové MG HS o 14 mm širší (1 890 mm) a 26 mm delší (4 636 mm), ale díky novému profilu se vůz celkově snížil přibližně o 30 mm. Rozvor se prodloužil o 30 mm na 2 750 mm, což se promítlo do sportovnější siluety.

Výrazná mřížka chladiče navazuje na nejnovější generaci designového jazyka MG poprvé použitého u nového modelu MG3, zatímco nové štíhlejší světlomety ozvláštňují toto SUV technicistním motivem, jehož součástí je i černý panel propojující světlomety s důrazem na šířku nového vozu.

Design světlometů je na zádi nového HS umocněn provedením LED zadních světel propojených centrálním motivem; tvar písmene „X“ propůjčuje vozu rozpoznatelný světelný podpis po setmění.

Interiér: konektivita a prostornost 

Nové HS ukazuje záměr značky MG přinášet standardně zákazníkům ještě více výbavy, prostoru a pohodlí včetně stylové a moderní kabiny.

Nabídku technologií na palubě HS nyní umocňují dva velké 12,3″ displeje. Středový displej slouží pro infotainment s on-line službami navigace včetně počasí, nepřetržitých dopravních aktualizací, přístupu ke službě Amazon Music a podpory připojení chytrých telefonů přes Android Auto™ a Apple CarPlay®. Standardem vyšších výbav je dále nová 360° kamera pro monitorování okolí a bezdrátové dobíjení telefonů.

Druhý 12,3″ virtuální displej před řidičem podporuje dva motivy – světlý a tmavý – a tři různé provozní režimy – Map, Digital a ADAS. Pro každý z těchto režimů je připraveno jedinečné uspořádání se zaměřením na rolující zobrazování navigace, zjednodušený souhrn nejdůležitějších jízdních údajů, nebo vizualizaci vozidla a nejbližšího okolí v reálném čase (s využitím asistenčních systému řidiče).

V interiéru vozu se nachází tříramenný volant s vylepšenými ovládacími prvky, resp. volič převodovky s možností sekvenčního řazení.

Zavazadlový prostor se zvětšil o 44 litrů na nynějších 507 litrů. Díky dalším úložným prostorům po celé kabině je zde dostatek místa pro osobní věci každého z cestujících.

MG HS – klíčové vlastnosti

Značka MG i nadále zákazníkům nabízí mimořádně vysokou hodnotu svých vozů, přičemž nové HS se v porovnání s končícím modelem pyšní celou řadou důležitých vylepšení výbavy.

To platí také pro nejvyšší výbavu nového HS, která již ve standardu přináší krásná 19″ kola z lehké slitiny s broušenými povrchy, přední mlhová světla, elektricky nastavitelná, vyhřívaná a sklopná zpětná zrcátka s paměťovou funkcí, elektrické nastavování sedadla řidiče v 6 směrech s nastavitelnou bederní opěrkou, elektrické ovládání pátých dveří, 360° kameru pro monitorování okolí, audiosystém s 8 reproduktory, systém iSmart včetně on-line služeb, bezdrátové nabíjení chytrých telefonů a technologii V2L (Vehicle-to-Load) u provedení PHEV.

Samozřejmostí jsou vylepšené bezpečnostní systémy MG Pilot včetně aktivního nouzového brzdění s rozpoznáváním chodců a jízdních kol, systému pro udržování vozidla v jízdním pruhu se systémem varování při opuštění jízdního pruhu, rozpoznávání slepého úhlu s asistentem změny jízdního pruhu, systému sledování únavy řidiče, prediktivního varování před čelní srážkou, systému sledování provozu v příčném směru za vozidlem a výstrahy při otevírání dveří.

V kombinaci s automatickou převodovkou DCT je zcela nové HS vybaveno také adaptivním tempomatem (ACC), asistentem pro jízdu v koloně a inteligentním ukazatelem rychlostních limitů.

Uvedené prvky stojí nad rámec standardní výbavy nového HS, která zahrnuje automatické plně diodové LED světlomety s funkcí „Follow-me-home“, zadní parkovací senzory, zadní parkovací kameru, elektrické nastavování a vyhřívání zpětných zrcátek, elektrické nastavování sedadla řidiče v 6 směrech (resp. ruční nastavování sedadla spolujezdce ve 4 směrech), klimatizaci, bezklíčový vstup, senzor deště, tempomat, elektrickou parkovací brzdu s funkcí auto-hold a dvojici 12,3″ displejů s navigací a zrcadlením chytrého telefonu.

V době uvedení na trh bude k dispozici pět prémiových odstínů karoserie: perleťová bílá, perleťová černá, stříbrná Sterling (metalická), šedá Hampstead (metalická) a třívrstvý lak červená Dynamic.

Kromě čalounění syntetickou černou kůží je možné na přání zvolit také kontrastní žlutohnědé provedení interiéru.

MG HS se začne v ČR nabízet na podzim 2024 – termín bude upřesněn.

Related Post