Spread the love

Mladoboleslavská Rally Bohemia nabídla drama až do posledních metrů trati. Vítězem s těsným náskokem 3,4s se stal Dominik Stříteský, který tak zopakoval své loňské vítězství. Letos jel ve speciálu Škoda Fabia RS Rally2 v barvách dealerského Auto Podbabská Škoda MOL.

Teamu triumfoval již dvakrát a navýšil tak své průběžné vedení v domácím šampionátu. Na začátek rozehřátí v ulicích města, potom vítězství systémem start-cíl

Soutěž v okolí Mladé Boleslavi v letošním roce netradičně nezačínala diváckou show na autodromu Sosnová. Úvod tentokrát obstarala rychlostní zkouška přímo v ulicích, a především historickém centru města automobilů. Zatáčkovitý profil trati, kterou lemovaly tisíce fanoušků nejenom z Čech, dokonale prověřil jezdecké dovednosti, ale také cit pro volbu vhodných pneumatik a nastavení podvozku.

Nápor Kopeckého i Mareše

Exceloval zkušený Jan Kopecký, hned na druhé rychlostní zkoušce se ale před něho dostal Dominik Stříteský, který už první místo nepustil až do nedělního cíle. Jana Kopeckého nakonec přeskočil i Filip Mareš, který jako jediný zkoušel udržet vysoké tempo Dominika Stříteského.

Oba piloti se po oba dva dny drželi v rozestupu maximálně pěti sekund, v cíli byl nakonec Stříteský rychlejší o 3,4s před Marešem s toyotou. Jan Kopecký bral třetí místo se ztrátou 14,4s na vítěze.

VIDEO:

Stříteský obhájil titul na Bohemia Rally a odrazil závěrečný nápor Mareše – ČT sport – Česká televize (ceskatelevize.cz)

„Do soutěže jsem nastupoval s cílem obhájit loňské prvenství. K tomu mi letos pomohlo i přesednutí do nejnovějšího vozu Škoda Fabia RS Rally2, který funguje dokonale. Velkou zásluhu na našich letošních výkonech má i náš perfektně fungující tým a také dodavatel pneumatik. Do konce sezony je ještě daleko, ale zkusíme zabojovat o mistrovský titul,“ zhodnotil Bohemia Rally Mladá Boleslav její letošní vítěz Dominik Stříteský.

V rámci Bohemia Rally Mladá Boleslav připravila Škoda Auto i letos doprovodný program nejen pro fanoušky motorsportu. Po oba dva dny soutěže byla na Komenského náměstí v Mladé Boleslavi pro všechny příchozí otevřena Škoda fan zóna umístěna v těsné blízkosti rychlostních zkoušek „Městská“ a „Staroměstská“.

Bezpečně a pohodlně tak bylo vidět nejenom na samotnou trať, ale také na prostor startu a cíle. Burácení motorů závodních  speciálů tak obstaralo stylovou kulisu pro program zóny, ve kterém nechyběly soutěže na profesionálních simulátorech Škoda RallySim s virtuálními soutěžními speciály Škoda Fabia RS Rally2.

Hvězdami a vyhledávanými objekty fotoaparátů se staly vystavené soutěžní vozy Škoda Fabia RS Rally2 a Škoda Favorit v 30 let starém designu továrního týmu Škoda Motorsport. Na místě byly vystaveny i nejnovější civilní modely Octavia RS, Kodiaq Sportline a Enyaq.

Nechybělo ani občerstvení a soutěže o atraktivní ceny. Držitelé nejrychlejších časů na virtuálních rally na simulátorech Škoda RallySim se například mohou těšit na svezení ve skutečných soutěžních speciálech Škoda. Podobnou fanouškovskou zónu jako tu v Mladé Boleslavi chystá značka Škoda Auto i na srpnovou Barum Czech Rally, kde na zlínském Náměstí Míru návštěvníky přivítá tradiční Škoda Rally Park.

Bohemia Rally Mladá Boleslav 2024 v cíli:
1.
D. Stříteský/J. Hovorka (Auto Podbabská Škoda MOL Team/Škoda Fabia RS Rally2)
1:25:38,7
2. F. Mareš/R. Bucha (ACCR Toyota Dolák/Toyota GR Yaris Rally2
3. J. Kopecký/J. Hloušek (Agrotec Škoda Rally Team/Škoda Fabia RS Rally2)
+14,4s
4. V. Pech/P. Uhel (EuroOil Team/Ford Focus RS WRC ’06)
5. A. Březík/O. Krajča (Samohýl Škoda Team/Škoda Fabia RS Rally2)
+1:14,1
6. E. Cais/I. Bacigál (Autocentrum Lukáš Škoda Team/Škoda Fabia RS Rally2)
+1:34,5
7. V. Cvrček/T. Prokorát (Kontakt Škoda Team/Škoda Fabia RS Rally2)
+2:42,8
8. F. Kohn/T. Woodburn (BRR Baumschlager Team/Škoda Fabia RS Rally2)
9. A. Thurn-Taxis/J. Hain (BRR Baumschlager Team/Škoda Fabia RS Rally2)
10. Aleš Jirásek/Petr Machů (Praga-Automotive s.r.o./Škoda Fabia Rally2)

Zdroj: Tomáš Kotera, Vedoucí Komunikace Škody a ČT Sport

Related Post