Spread the love

Sportovní crossover Nissan NISMO letos slaví 40leté výročí a vrací se do Evropy. Ve verzi Ariya e-4ORCE půjde o plně elektrický model s kapacitou baterie 87 kWh.

„Ariya NISMO se může pochlubit řadou sportovních detailů exteriéru a technického zpracování, které přinášejí typický pocit plynulého elektrického pohonu s přidanou jiskrou ze závodní dráhy. Plně elektrický vůz Ariya NISMO s designem inspirovaným japonským crossoverem poskytuje plynulý aerodynamický výkon, který snižuje odpor vzduchu a vytváří větší přítlak při vyšších rychlostech,“ uvedla značka.

„Ariya NISMO dokonale vyvažuje bezprostřední reakce a zrychlení plně elektrického vozu s mechanickým vyladěním sportovního vozu, což vede k vynikajícímu vozu pro každodenní jízdu . Připravte se na to, že díky svému výraznému designu a postoji budete vyčnívat z davu!“ Mayra González, viceprezidentka divize Marketing a prodej, Nissan Europe.

Crossover Ariya NISMO EV je vybaven řadou vylepšených dílů a nabízí ladění NISMO, které zajišťuje výkonné, ale zároveň plynulé a snadno ovladatelné zrychlení. Model Ariya NISMO poskytuje vyšší výkon díky vyladěnému VDC v kombinaci s pneumatikami s vysokou přilnavostí a je také vybaven vyladěným systémem e-4ORCE pro lepší distribuci výkonu a točivého momentu na kola. Model rovněž poskytuje plynulý pocit G a lineární zrychlení i při vysokých rychlostech.

Ariya NISMO poskytuje podle automobilky zákazníkům ovladatelnost a schopnost zatáčet, které jsou obvykle vyhrazeny pro motorsport. Model e-4ORCE vyladěný pro systém NISMO maximalizuje výkon předního i zadního zavěšení kol a zajišťuje odbornou trakci za každého počasí. Ještě více přesnosti zajišťují řidiči a spolujezdci také brzdové destičky, které poskytují brzdnou sílu.

Interiér modelu založený na černé barvě je doplněn červeným akcentem. K tomu přispívají i sedadla modelu NISMO, připomínající vozy Formule E, která poskytují přilnavost.

Zatímco se jezdci, inženýři a fanoušci Nissanu Formule E připravují na akční finále sezóny na londýnské E-Prix, návštěvníci z celého světa budou mít příležitost vidět vůz Ariya NISMO poprvé v Evropě. Formule E představuje vrchol inovací v oblasti elektrické technologie, a Nissan Ariya NISMO je zkonstruován tak, aby stejné vzrušení přenesl i na běžné silnice.

Related Post