Spread the love
Britského automobilového designér Iana Camerona napadl v pátek večer na jeho pozemku v Herrschingu u jezera Ammersee v Horním Bavorsku pachatel, který ho zranil tak vážně, že přijíždějící lékař mohl konstatovat pouze smrt.

Cameronova manželka Verena Kloosová se zachránila tím, že přeskočila plot a útočníkovi utekla. Podařilo se jí dostat do domu souseda a zavolat policii.

Policie pátrá po muži, který údajně uprchl z Cameronova domu pěšky, byl vysoký 1,80 až 1,90 metru a měl na sobě světlé kalhoty, tmavě modrou mikinu s kapucí, červený batoh a žlutozelené rukavice. Policejní potápěči prohledávali mimo jiné břeh jezera Ammersee, do pátrání nasadili vrtulník „Sama policie v současné době nechce z taktických důvodů sdělovat žádné další podrobnosti o průběhu činu ani případných vražedných zbraních. Ve vyšetřovací skupině aktuálně pracuje kolem 30 policistů, kteří se snaží uprchlíka vypátrat,“ uvádí média.

„Vyšetřovatelé prověřují možnost, že se útočník snažil něco ukrást z Cameronovy sbírky cenných aut,“ píše Automotive News Europe.

Tuto teorii podporuje také informace Daily Mailu, podle kterého byly přerušeny napájecí kabely kamer hlídajících garáž.

„Cameron je odborník na veterány a bylo známo, že ve svém sídle za 3 miliony liber uchovával řadu vysoce hodnotných artefaktů,“ píše The Sun.

Byl zodpovědný mimo jiné za design prvního Rolls-Royce Phantom postaveného pod velením BMW a první novodobé generace menšího modelu Ghostu. Pracoval také pro značku BMW, jeho podpis nese mimo jiné slavný roadster Z8, pracoval na BMW 3 (E46) nebo Range Roveru.

Start v Royal College of Art

Kariéru začal absolvent slavné londýnské Royal College of Art v roce 1975 u Pininfariny, po necelých šesti letech se přesunul do Iveca, kde působil v letech 1981 až 1992. V dubnu toho roku nastoupil do Mnichova k BMW. V březnu 1999 převzal šéfdesignérskou tužku Rolls-Roycu.

V roce 2012 Iana Camerona nahradil na pozici šéfdesignéra značky Rolls-Royce Giles Taylor. Cameron poté zůstal chvíli aktivní jako ambasador značky pro BMW Group Classic. A poté založil vlastní studio.

Zdroj: https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/ian-cameron-designer-vrazda-rolls-royce-bmw.A240715_141408_automoto_fdv

Related Post