Spread the love

Domácí mistrovství v ecoRally pro vozy s alternativním pohonem pokračovalo o víkendu 12. – 14. července nejdelším a nejnáročnějším podnikem v okolí Liberce a Mladé Boleslavi nazvaným Bohemia ECO energy Regularity.

Značka DS vybojovala na trati dlouhé bezmála 600 kilometrů třetí místo v hodnocení značek. A posádka DS e-rally teamu Jan Říha – Jakub Kowalski skončila v celkovém hodnocení na pátém místě.

Šestidílný seriál šampionátu ČEZ Mistrovství ČR v ecoRally měl na programu třetí podnik sezóny, který se jel současně s Rally Bohemia. Přihlášeno bylo 25 posádek, z toho tři s vozy DS 3 E-Tense. Na soutěžící čekala velmi náročná trať rozdělená do 14 měřených testů s délkou 320 kilometrů.

Ambicí značky DS Automobiles, která vznikla v roce 2014 v Paříži, je přiblížit zákazníkovi umění cestování ve francouzském duchu. Značka DS Automobiles, která se opírá o výjimečné dědictví zosobněné modelem DS z roku 1955 a o bohatství francouzské kultury, nabízí globální a rozmanitou řadu tvořenou vozy DS 3, DS 4, DS 7 a DS 9.

DS Automobiles získala od svého zapojení do Formule E v roce 2015 řadu rekordů včetně dvou dvojitých titulů v Poháru týmů a Poháru jezdců a stojí na špici elektrifikace, neboť nabízí všechny své modely v elektrifikované verzi. Nabízí jak 100% elektrické vozy, tak samodobíjecí hybridy a plug-in hybridy s výkonem až 360 koní a pohonem všech kol. V roce 2024 společnost DS Automobiles urychlí tempo přechodu na plně elektrická vozidla příchodem nového modelu s dojezdem více než 700 km.

Značka DS, která je přítomna ve 40 zemích, vytvořila a vyvinula prodejní síť, kterou tvoří po celém světě více než 450 showroomů DS STORE.

Zdroj: Martina Bedrnová, DS

Related Post