Spread the love

České BMW zapůjčilo sedmi firmám na šestidenní testování flotilu osmi čistě elektrických vozů, která celkově během testování najela 45 429 kilometrů. Testování probíhalo od 21. května do 9. července. Jak to dopadlo?

Společnosti mohly otestovat škálu elektrických vozidel BMW Group. Zúčastněné firmy měly k dispozici BMW iX1, BMW iX2, BMW i4, BMW i7, BMW i5, BMW i5 Touring, BMW iX a MINI Countryman E.

Do letošního ročníku projektu zodpovědné mobility se zapojily společnosti ČSOB, STRABAG, FRONIUS Česká republika, Coca-Cola HBC, Vitesco Technologies, Daikin a AbbVie.

Veřejně bylo celkově dobito 7166,931 kWh. V rámci projektu pokračovalo taktéž partnerství s E.ON Drive, které se zaměřuje na kompletní koncové řešení šetrné mobility u zákazníka.

V rámci spolupráce je kromě samotných vozidel a BMW/MINI Originálního příslušenství představeno také komplexní řešení instalačních balíčků pro nabíjení v domácnosti nebo v zaměstnání. Součástí balíčku je diagnostika a příprava infrastruktury na místě, připojení nabíječek Wallbox a případně také jejich propojení s chytrým elektroměrem, který umožňuje dynamické řízení nabíjecího výkonu.

Firmám a jejím zaměstnancům byly představeny možnosti domácího nabíjení, včetně přenosné dobíjecí stanice E.ON Drive Porty, která je díky možnosti napojení na online služby vhodná pro dobíjení firemních vozidel. V rámci nabíjení byla prezentována služba Plug & Charge, díky níž lze nabíjet i bez použití karty BMW Charging.

Proces nabíjení je možné aktivovat zapojením kabelu, přímo ve vozidle nebo v aplikaci MyBMW. Výhodou je, že v jednom voze BMW je možné mít až 5 různých smluv. Služba Plug & Charge je dostupná zdarma a její použití není spojeno s žádnými dalšími náklady nad rámec aktuálních poplatků za nabíjení.

Letos prvně čistě elektrická akce

„Letos poprvé jsme v rámci projektu GoingGreen zvolili čistě elektrickou flotilu vzhledem ke zvyšující se poptávce po tomto typu pohonu. Poptávku výrazně podporuje i aktuálně vyhlášený program Záruka Elektromobilita, určená pro podnikatele a firmy. V rámci záručního programu lze získat dotaci až ve výši 200 000 Kč na čistě elektrický vůz kategorie M1, příspěvek až 50 000 Kč na AC nabíjecí stanici a 150 000 Kč na DC nabíjecí stanici. Naším cílem bylo poskytnout aktuálním i potenciálním klientům osobní zkušenost s flotilou nejnovějších elektrických vozidel BMW a MINI, ze kterých je převážná většina, s výjimkou BMW i7, klasifikovatelná právě na vyhlášenou dotaci,“ uvádí Roman Pilát, Key Account Manager pro Corporate, Special Sales a E-Mobilitu.

Výše řečené znamená, že BMW Financial Services, specializující se na financování a pojištění vozů BMW a MINI, bude díky garanci od NRB poskytovat speciálně zvýhodněné úvěry pro elektrické vozy BMW a MINI. V případě značky BMW lze finanční dotaci nového podpůrného programu použít na nákup vybraných typů modelových řad BMW i4, BMW i5, BMW iX1, BMW iX2 a BMW iX, a to s maximální cenou 1,5 milionu Kč bez DPH. U značky MINI se jedná o elektrické verze nového MINI Countryman, MINI Cooper a MINI Aceman.

Related Post