Spread the love

Letní záplavy ve Švýcarsku vyslaly šokové vlny napříč globálním autoprůmyslem. Devastace továrny Novelisu, klíčového dodavatele hliníku, vedla k nedostatku hliníkových slitin, což ovlivnilo výrobní linky několika špičkových značek. JLR nebude mít dost aluminia do konce roku.

Například Porsche a BMW jsou významnými výrobci automobilů, kterých se toto přerušení dodavatelského řetězce dotklo. Mercedes-Benz uvedl, že nedostatek hliníku v důsledku povodní nebude mít vliv na jeho výrobu. Společnost za tuto odolnost vděčí své diverzifikované dodavatelské základně.

Společnost Novelis je dodavatelem, který je jádrem tohoto narušení. Novelis je předním výrobcem plochých válcovaných hliníkových výrobků a největším recyklátorem hliníku na světě. Na konci června vedly silné deště k rozsáhlým záplavám v hliníkárně ve švýcarském Sierre, které donutily společnost Novelis zastavit výrobu.

Společnost následně vyhlásila „vyšší moc“, což je právní doložka, která se uplatňuje v případě, že nepředvídané okolnosti brání plnění smluvních závazků.

Nejhůře je na tom JLR

Nedostatek aluminia zřejmě nejvíce zasáhlo Jaguar Land Rover, který nebude mít dost materiálu do konce roku. V reakci na to se JLR snaží zajistit alternativní dodavatele. „Vedli jsme dobré rozhovory s dalšími dodavateli, včetně společnosti Tata, v rámci naší skupiny, abychom získali hliník odjinud,“ uvedl mluvčí firmy.

Zdroj: https://www.alcircle.com/news/jaguar-land-rover-faces-production-setbacks-after-swiss-floods-halt-aluminium-supply-111611

Related Post