Spread the love

Televizní novinářky Michaela Nováková a Vendula Pokorná, které se v ČT hodně věnovaly autoprůmyslu, odešly z redakce veřejnoprávní České televize a nově povedou ekonomicky zaměřený portál.

Nováková bude působit jako šéfredaktorka Investičního webu, Pokorná jako zástupkyně šéfredaktorky. Budou řídit stávající pětičlennou redakci, kterou tvoří editoři Andrej Rády a Tomáš Beránek, redaktoři Jana Zámečníková a Pavel Kohár a videoeditor Jiří Matoušek. Z webu naopak po 15 letech odchází jeho dosavadní šéfredaktor Petr Novotný.

Médium funguje od července 2009, navštěvuje je kolem 150.000 uživatelů měsíčně. „Investiční web vyrostl v respektované medium zabývající se finančními trhy, za což si Petr Novotný a jeho tým zaslouží velký respekt. Na druhou stranu se domnívám, že zdaleka nevyčerpal svůj potenciál,“ uvádí Martin Kodýdek, šéf marketingu investiční společnosti Wood & Company, která portál vlastní.

Vedení tak nyní přebírá duo dam, které společně na obrazovce veřejnoprávní televize působilo téměř dekádu a do čela webu z portfolia Wood & Company přichází s cílem uplatnit zkušenosti a síť kontaktů, které nasbíraly v největší zpravodajské televizi, rozšířit obsahový záběr Investičního webu a také získat nové publikum těch, kteří ještě do světa investic, financí a byznysu nepronikli naplno.

„Těšíme se, že se nám společně podaří vybudovat nejsilnější médium na českém mediálním trhu, které se věnuje penězům, investicím a byznysu,“ doplňuje Kodýdek. Zásadnější změny ve strategii webu lze podle něj očekávat v prvním kvartálu příštího roku, postupně se ale mají začít projevovat už v dalších týdnech. Má přibýt video, podcasty i další témata.

„Už delší dobu cítíme, že ekonomická témata si zaslouží v českém mediálním prostoru jak hlubší a analytičtější vhled, tak zpravodajskou formu, která zpřístupní ekonomiku a svět financí širšímu publiku,“ říká nová šéfredaktorka Nováková k dalšímu zaměření webu. „Video vládne světu a je také budoucností online žurnalistiky. Chceme vsadit na naše dlouholeté zkušenosti z audiovizuální tvorby a posílit na Investičním webu videoobsah nebo se naplno pustit do podcastů. Chceme také vsadit na dnes už silné sociální sítě Investičního webu a dále je posilovat, oživit je a vybudovat z nich stěžejní informační kanál pro lidi zajímající se o peníze a investice,“ doplňuje zastupující šéfredaktorka Pokorná.

Nováková je absolventkou žurnalistiky a mediálních studií na brněnské Masarykově univerzitě a ekonomické žurnalistice se věnuje od roku 2015. Před Českou televizí působila šest let v TV Prima. Pokorná studovala žurnalistiku na Univerzitě Palackého v Olomouci a její profesní kariéra byla s Českou televizí spojená od roku 2010.

Dosavadním šéfredaktorem Novotným založený Investiční web dřív vlastnila Česká spořitelna. K nynějšímu vlastníkovi Wood & Company se předloni měla připojit Premium Media Group jako poloviční vlastník, od letoška je ale jediným majitelem webu opět Wood & Company.

Zdroj: mediar.cz

Related Post