Spread the love

AURES Holdings, provozovatel sítě autocenter AAA AUTO a Mototechna, prodala v červenci rekordních 9 928 vozů, což je nejvíce za měsíc v 32leté historii společnosti a meziročně více o 12 %.

Celkově si už za letošních 7 měsíců zákazníci ze sítě autocenter AAA AUTO a Mototechna odvezli už 64 000 aut, což je o 10 % více než za stejné období roku 2023. Zvýšil se také objem prodaných elektromobilů, který už překonal loňské celoroční výsledky.

Díky stále rostoucím měsíčním výsledkům je společnost na dobré cestě k celoročnímu prodejnímu rekordu vysoko nad hranicí 100 tisíc vozů. Za rekordním prodejním výsledkem společnost vidí jak přetrvávající vysokou poptávku, tak i pozitivní vliv postupného nasazování technologií na bázi AI na výkupu a v marketingu.

„Díky naší robustní výkupní infrastruktuře, která ke zdrojování vozů stále ve větší míře využívá strojové učení a AI, jsme schopni uspokojovat kontinuálně rostoucí poptávku a tomu odpovídají i rekordní prodeje v červenci, kde jsme se těsně přiblížili desetitisícové hranici. Naší celkovou nabídku jsme navýšili už na 15 000 aut a do budoucna spolu se zvyšováním kapacit naší pobočkové sítě dále poroste. Procentuálně nejvyšší růst prodejů jsme letos zaznamenali u elektromobilů, kde už jsme překonali celkové loňské číslo,“ uvedla Karolína Topolová, společná generální ředitelka a předsedkyně představenstva společnosti AURES Holdings, provozovatele sítě autocenter AAA AUTO, Mototechna, Auto Diskont a Driverama. Jedná se také o růst o 14 500 prodaných vozů za sedm měsíců roku oproti stejnému období posledního předcovidového roku 2019.

Pokud jde o nejprodávanější vozy, v České republice i v červenci nadále vede značka Škoda, následovaná Volkswagenem, Hyundaiem a Fordem. Z modelů jsou nejpopulárnější Škoda Octavia, Škoda Fabia a Škoda Superb. Mezi karoseriemi je nejoblíbenější kombi, které tak předhonilo dlouhodobě vedoucí hatchback. Pokud jde o paliva, vedou benzínové vozy (47 %), elektromobily stále tvoří jen 1,3 % z celkových prodejů. Nejvíce vozů se v rámci České republiky prodává tradičně v Praze, následují pobočky Brno, Ostrava, Olomouc a Plzeň.

Related Post