Spread the love

NEXEN TIRE, světový výrobce pneumatik, dosáhla ve 2Q24 tržeb ve výši 763,8 miliardy KRW a provozního zisku 62,9 miliardy KRW. To představuje 10,5% nárůst tržeb a 69,5% nárůst provozního zisku ve srovnání se stejným obdobím loňského roku.

K růstu společnosti NEXEN TIRE ve 2Q24 přispěl vyšší objem prodeje a lepší skladba produktů. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku vzrostly tržby ve všech regionech, zejména v Evropě, kde se zvýšil objem prodeje před vrcholem sezóny zimních pneumatik. Od prvního čtvrtletí také pokračovalo rozšiřování dodávek pneumatik pro originální výbavu (OE).

Provozní zisk byl ovlivněn náběhem druhé fáze závodu v Evropě, který se od 1Q24 stabilizuje, zvýšeným prodejem pneumatik větších průměrů a strategickým řízením nákladů, například na suroviny a dopravu.

Ve druhé polovině roku se očekává, že se projeví účinky rozšíření evropského závodu v Bitozevsi u Žatce. Předpokládá se, že druhá fáze evropského závodu, ve které byla zahájena produkce na začátku tohoto roku, zvýší tempo provozu a rozšíří výrobu pneumatik s větším průměrem, což bude hnací silou dalšího růstu společnosti NEXEN TIRE.

Očekává se však, že volatilita nákladů na suroviny, jako je kaučuk a vysoké náklady na dopravu v důsledku krize v Rudém moři, budou mít dopad na zisk ve 2. pololetí roku 2024.

Nově rozšířený evropský závod společnosti NEXEN TIRE je považován za jeden z nejpokročilejších na světě a je vybaven špičkovou automatizací. Automatizace logistiky a integrované řízení v reálném čase, spolu s digitalizací výrobních informací aplikovaných na všechny procesy, zvýšily efektivitu výroby. Závod je zároveň bezpečný a šetrný k životnímu prostředí, a to díky technologiím, které zabraňují nebezpečí požáru a zápachu.

Od roku 2016 společnost NEXEN TIRE postupně rozšiřuje své dodávky OE pneumatik evropským výrobcům automobilů. V posledním čtvrtletí začala dodávat OE pláště také pro komerčně úspěšné robotaxi Apollo RT6 společnosti Baidu. Kromě toho společnost NEXEN TIRE plánuje dodávat OE pneumatiky pro nově vyvíjené elektromobily ve spolupráci s různými výrobci automobilů včetně značek Jeep a Dodge.

Cílem společnosti NEXEN TIRE je zvýšit celosvětovou známost své značky a zajistit stabilní poptávku po pneumatikách náhradní potřeby (RE) a rozšířením dodávek OE pro prémiové značky automobilů.

Společnost NEXEN TIRE se rovněž angažuje v oblasti řízení ESG a v květnu získala od globální hodnotící agentury EcoVadis „zlatou medaili“ , čímž se zařadila mezi 3 % nejlepších společností.

„Naše neustálé úsilí o zvyšování kvality výrobků a technologických schopností v souladu s očekáváním globálních zákazníků přináší výsledky,“ uvedl zástupce společnosti NEXEN TIRE. „Budeme i nadále usilovat o to, abychom mohli poskytovat prvotřídní produkty stále většímu počtu zákazníků.“

Related Post