Spread the love
Porsche Inter Auto CZ svolalo novináře a influencery do Chateau Mcely aby představilo modernizovanou řadu Taycan s elektrickým pohonem. Šlo o dvoudenní akci spojenou s testovacími jízdami a doprovodným programem.

„Elektromobilita je stále spojena s řadou mýtů a neopodstatněných předsudků, ale nové Porsche Taycan dokáže vzít všem pochybovačům vítr z plachet neprůstřelnými argumenty: od jízdní dynamiky přes efektivitu až po nekompromisní každodenní využitelnost díky mimořádně dlouhému dojezdu a rychlému nabíjení,“ říká Jan Sedláček, výkonný ředitel importu automobilů Porsche ze společnosti Porsche Inter Auto CZ.
Jan Sedláček
„O výjimečných vlastnostech modernizovaného Taycanu se nyní v rámci dynamické prezentace na vlastní kůži přesvědčili zástupci některých českých médií,“ dodal Sedláček.

Český importér vozů Porsche přivezl do Mcel na Nymbursku tři vozy Taycan Sport Saloon, jeden Taycan Sport Turismo a dva zástupce obzvlášť ostré verze Taycan Turbo. Pozvaní hosté si mohli nový Taycan důkladně vyzkoušet na vytyčené trase se zastávkou na Farmě Košík s ekologickým chovem hospodářských zvířat, výrobou domácích sýrů a nabídkou ovoce a zeleniny z vlastních sadů a zahrad.

Tři karosářské varianty, z nuly na 100 za 4,8 sekundy

Zákazníci mají na výběr tři karosářské varianty – sedan Sport Saloon, shooting brake Sport Turismo a outdoorové Cross Turismo. Již základní Taycan nabízí nejvyšší výkon 408 k a zrychlení z nuly na 100 km/h za 4,8 sekundy.

Na opačném konci výkonového spektra stojí ultimativní Taycan Turbo GT s nejvyšším výkonem 1034 k a schopností zvládnout klasický sprint „na sto“ za 2,2 sekundy. Není divu, že tato verze stanovila absolutně nejrychlejší čas na Severní smyčce Nürburgringu v kategorii čtyřdveřových automobilů. Nové Porsche Taycan přitom ujede na jedno nabití až 678 km v kombinovaném provozu a na rychlonabíjecí stanici dokáže zvýšit stav nabití z 10 % na 80 % za 18 minut.

Ceny nového modelu Porsche Taycan začínají od 2 604 162 Kč. Zákazníci mohou využít mimořádně atraktivní financování s 0% úrokem a nabíjecí kartou v hodnotě 121 000 Kč.

Zdroj: Porsche IA

Related Post