Spread the love

Závody plné soubojů zažije Most poslední prázdninový víkend od 30. srpna do 1. září 2024. Mostecký autodrom láká na spojení tradiční Czech Truck Prix s evropskou sérií NASCAR Whelen Euro Series.

Akci doprovodí program, v jehož rámci se uskuteční i The Most Truck Festival, spanilá jízda městem a na diváky čeká i pořádná nálož doprovodných aktivit v rámci areálu mosteckého autodromu.

Goodyear FIA European Truck Racing Championship, evropský šampionát závodních tahačů, patří k nejočekávanějším událostem sezóny. Během víkendu se diváci mohou těšit na čtyři ostré závody – dva v sobotu a dva v neděli. Druhý závod každého dne startuje s otočeným startovním roštem a tak není o napínavou podívanou a časté kontakty silných monster nikdy nouze.

Závodní víkend na severu Čech už tradičně doprovodí evropská varianta amerických závodů vozů „stock car“ – NASCAR Whelen Euro Series. Ta přinese také čtyři závody – dva v sobotu a dva v neděli. Série se dělí na EuroNASCAR PRO pro profesionály a EuroNASCAR 2 pro stříbrné a bronzové jezdce. Český šampion Martin Doubek, vítěz EuroNASCAR 2 z roku 2021, bude jedním z účastníků a před domácím publikem bude po předchozích úspěších nastupovat jako lídr šampionátu.

Video: Czech Truck Prix & NASCAR 2023

Kromě závodů se můžete těšit i na The Most Truck Festival, který bude oslavou kamionů a truckerů z celé Evropy. Festival nabídne přehlídku nejkrásnějších kamionů, dechberoucí spanilou jízdu po okruhu a prestižní soutěž o nejkrásnější kamion.

Adrenalinový víkend odstartuje už ve čtvrtek 29. srpna, kdy se uskuteční spanilá jízda závodních strojů městem. V 18:00 je naplánována zastávka, kde se jezdci setkají s fanoušky, pro které budou připraveny autogramiády a soutěže o zajímavé ceny. Na místě bude také možné zakoupit zvýhodněné vstupenky.

Video: Spanilá jízda Czech Truck Prix & NASCAR 2023

Na víkend je pro diváky připraven bohatý doprovodný program zdarma, který potěší každého člena rodiny. Milovníci adrenalinu mohou vyzkoušet ukázkové kurzy bezpečné jízdy na polygonu, OFFROAD taxijízdy s vozy IVECO, nebo zhlédnout Dragster show. Na diváky čeká i výstava amerických aut, vystoupení DAKAR vozů, nebo autogramiády jezdců NASCAR i TRUCK.

Po oba dny bude pro diváky zdarma i Grid Walk – tedy jedinečná možnost vstoupit přímo na startovní rošt a z bezprostřední blízkosti si prohlédnout vozy i jezdce těsně před startem. Zábavu pro celou rodinu pak na diváckém svahu zajistí ruské kolo, skákací hrad, dětské soutěže a herna v Auto Galerii.

V neděli po skončení programu je pro zájemce připraven společný běh po závodní dráze, kterého se může zúčastnit široká veřejnost, a to i bez vstupenek.

Czech Truck Prix & NASCAR 2024 slibuje nezapomenutelný víkend plný rychlosti a zábavy pro celou rodinu. Přijďte na mostecký autodrom a zažijte tento jedinečný motoristický svátek na vlastní kůži. Více informací k akci najdete na webu www.autodrom-most.cz.

Related Post