Jiří Rozkošný, Marcel Archleb a Roman Pošva; FOTO: Erich Handl
Spread the love

Manažeři značky Audi sezvali 21. srpna novináře do Tréninkové Akademie Porsche ČR ve Zlatníkách na národní představení modelové řady Audi Q6 e-tron. Na místě byly ke statickému prohlédnutí dvě varianty, Audi Q6 e-tron quattro a sportovní Audi SQ6 e-tron s nejvyšším výkonem elektrického pohonu 380 kW.

Oba předváděcí vozy dorazily do Zlatník z Německa. Novináři absolvovali technickou prezentaci a poté si mohli prohlédnout interiéry vozů, jimž vévodí nové uspořádání takzvaného digitálního pódia. U dealerů by se první kusy měly objevit na začátku třetího kvartálu letošního roku.

„Modelová řada prémiových elektromobilů e-tron má v Česku pro náš import prodejní potenciál ve výši několika stovek kusů ročně. Více jich neprodáme, protože s cenou vyšší než 1,5 milionu korun se vozy nevejdou do dotačního limitu. Důležité ale  bude našim zákazníkům předvést průkopnický design a technologie. Vůz je postaven na nové platformě, stejné jako má Porsche Macan. Má inovativní elektronickou architekturu 1.2 s vyspělými technologiemi akumulátorů i nabíjení,“ uvedl šéf značky Marcel Archleb.

„Vzhled vozu odpovídá designovému jazyku Audi Single Frame, kokpitu vévodí takzvané Digitální podium složené z velkých displejů, které bude k vidění i v dalších modelech Audi. Zájemce lákáme na řadu nových technologií. Jízdní preference lze například nově nastavit  nejen z infotainmentu, ale i z mobilu,“ připomněl mluvčí značky Jiří Rozkošný.

Technologii pohonu automobilu pak novinářům osvětlil vzdělávací expert značky Roman Pošva

„Nový e-tron pohánějí nejnovější bateriové články z produkce čínského koncernu CATL. Jde o nikl mangan kobaltové články, akumulátor lze dobít za deset minut na dojezd 255 kilometrů. Umožňuje to vysoká výkonová hustota baterie,“ upřesnil Ludvík.

Baterie pohání dva elektromotory, přední asynchronní, zadní s permanentními magnety. Celkový dojezd na plné nabití činí až 625 km. Cena? Od dvou milionů korun.

Erich Handl, Zlatníky – Hodkovice

 

Related Post