Martin Doubek
Spread the love

Martin Doubek, současný lídr šampionátu NASCAR Whelen Euro Series ve třídě EuroNASCAR 2, se tento víkend postaví na start domácího závodu v Mostě v rámci 32. ročníku Czech Truck Prix (30/08-1/09). Po sedmi závodech sezóny má Doubek na svém kontě pět vítězství, jedno druhé místo a jeden nedojetý závod, což ho staví do vedoucí pozice před závěrečnou částí sezóny.

„Do konce sezóny se ještě může stát cokoliv, ale zatím mám 5 vítězství, 1 druhé místo a 1 nedojetí z Anglie,“ komentuje svou dosavadní bilanci Doubek. Nadcházející závody v Mostě, Německu a Belgii budou rozhodující, neboť na výsledcích v těchto závodech závisí jeho šance na celkové vítězství.

Mostecký závod bude pro Doubka obzvlášť důležitý, protože na této domácí trati v minulosti čelil různým problémům. „Doufám, že letos tu smůlu prolomíme,“ říká optimisticky. Mostecký okruh je rychlý, technický a také náročný zejména kvůli prvnímu esíčku, které je tradičně místem drsných soubojů. Doubek se však těší na podporu rodiny a fanoušků, kteří mu budou dodávat sílu během závodu.

„Na závody v Mostě se vždycky těším, nejen kvůli tomu, že je to domácí závod, ale hlavně proto, že se mi líbí trať. Věřím, že nás přijde podpořit i hodně fanoušků a společně vytvoříme tu správnou atmosféru a užijeme si celý víkend,“ dodává Doubek.

Se svým vozem je Martin Doubek spokojený. „Letos to funguje skvěle, nechci to zakřiknout. Od začátku sezóny, od prvního závodu ve Valencii, kdy jsme vyhráli hned první jízdu, auto funguje bez problémů. Tým na tom skvěle pracuje a auto je momentálně ve perfektní kondici,“ hodnotí, Doubek, který v Mostě testoval naposledy na začátku srpna.

Nadcházející víkend v Mostě tak bude klíčovým momentem pro Doubka a jeho tým v jejich cestě za titulem v EuroNASCAR 2. Fanoušci se mohou těšit napínavé závody, plné dramatických momentů a adrenalinu.

Related Post