Spread the love

Šéf značky MG Martin Králíček ohlásil příchod nového modelu ZS HYBRID+. Bude k dispozici u českých dealerů v říjnu 2024 a zaútočí na segment B-SUV.

Nový model bude podle importu stavět na prodejním úspěchu současného MG ZS, které je v letošním roce (prodeje 1-7/2024) nejprodávanějším dováženým vozem v segmentu B-SUV (1 846 prodaných vozů).

Výbava nového MG ZS bude zahrnovat přední i zadní LED světla, infotainment s 12,3palcovým HD displejem s navigací a online aplikacemi, digitální sedmipalcový přístrojový panel, zadní parkovací senzory s kamerou, automatické přední světlomety, stěrače se snímačem deště a bezklíčové zamykání a odemykání.

Ke standardní výbavě patří také systém MG Pilot, který obsahuje širokou škálu bezpečnostních a jízdních asistenčních technologií, k nimž se řadí adaptivní tempomat, aktivní nouzové brzdění s detekcí chodců a cyklistů, asistent udržování jízdního pruhu, výstraha při opuštění jízdního pruhu, upozornění na vozy přijíždějící z boku při couvání, sledování mrtvého úhlu, varování před kolizí vpředu a asistent pro jízdu v koloně.

Hybridní pohon označený HYBRID+ zahrnuje benzínový motor o výkonu 101 koní a obsahu 1,5 litru s trakčním motorem o výkonu 134 koní s nejvyšším točivým momentem 250 Nm. Kombinovaný výkon hybridního pohonu je skvělých 195 koní. Tato kombinace zajišťuje kultivovanou jízdu při vynikajícím výkonu, kdy lze zrychlení z 0 na 100 km/h umí nové ZS dosáhnout za pouhých 8,7 sekundy.

Maximalizace elektrifikovaného pohonu Hybrid+ přináší podle výrobce výrazné zvýšení jízdního komfortu a nížení hlučnosti.

Vysokonapěťová baterie s kapacitou 1,83 kWh se dobíjí pomocí vysoce účinného 45kW generátoru, a nabízí tedy potenciál výrazné úspory provozních nákladů.

„Nové MG ZS Hybrid+ nabízí výjimečné jízdní vlastnosti a skvělý poměr cena/výkon v kategorii B-SUV, přičemž obsahuje výbavu a technologie usnadňující každodenní provoz. Tento model má zcela nový atraktivní design a kabina je díky novému interiéru mnohem větší a komfortnější. Jsme si jistí, že pro české zákazníky bude zcela nové ZS stejně zajímavé a dostupné jako jeho úspěšný předchůdce.“ říká Martin Králíček, generální ředitel MG Motor Czech.

Zdroj: MG Motor, Marek Vodička

Related Post