Spread the love

Předposlední podnik ČEZ mezinárodního mistrovství přinesl úspěch DS e-rally teamu, když posádka Marek a Miroslav Tomíškové zvítězila v hodnocení spotřeby. V celkovém pořadí soutěže vybojovala 7. místo a čtyři body vezek tomu veze další posádka Jan Říha a Jakub Kowalski. Po pěti soutěžích se tak značka DS posunula na třetí místo v hodnocení značek.

Soutěžící se při třetím ročníku Agrotec Eco Rally v Hustopečích museli vypořádat nejen s kvalitní konkurencí, náročnou tratí, ale i s teplotami, které přesahovaly 30 stupňů Celsia. Trať přesahující ve dvou dnech 350 kilometrů vedla kolem Novomlýnských nádrží, Mikulovem až na Ivančicko se zastávkou v jaderné elektrárně Dukovany.

„Vedro bylo tentokrát asi nejtěžším soupeřem. Pokud chcete zajet dobrý výsledek, máte během celé soutěže vypnutou klimatizaci. Jde totiž o každou kilowatthodinu spotřeby, která se pak společně s jízdou pravidelnosti započítává do celkových výsledků soutěže. Takže jsme se v autě hodně potili. S pátým místem v hodnocení spotřeby jsme celkem spokojeni a gratulujeme Markovi s Mírou, že dokázali hodnocení spotřeby s vozem DS 3 E-TENSE suverénně vyhrát,“ řekl v cíli soutěže pilot DS e-rally teamu moderátor Jan Říha.

Po navigační chybě v prvním dni soutěže, kdy se jely i noční testy, se bratrská posádka Marek a Miroslav Tomíškové rozhodla jet zbytek soutěže především na spotřebu.

„Vůz DS 3 E-TENSE se ukázal jako úsporný elektromobil s intuitivním ovládáním rekuperace. Mluvil jsem o tom už před startem, že letošní sezóna je pro nás testovací, a tak pro jednotlivé podniky střídáme auta. Déeska nám vyhovovala nejen díky ovládání rekuperace pákou, ale i jízdním komfortem,“ komentoval svou účast v Hustopečích pilot Marek Tomíšek, který je mimo jiné instruktorem ekonomické jízdy.

Na startu v Hustopečích byl i třetí vůz DS 3 E-TENSE s posádkou Lucie Navrátilová – Michal Malý. Ta při své první soutěži především sbírala zkušenosti a skončila v celkovém hodnocení patnáctá. O příčku výš se umístili bratři Tomíškové. Posádka Jan Říha a Jakub Kowalski vybojovala sedmé místo.

„Celkové sedmé místo je pro nás lehkým zklamáním. Kdybych si v pátek pohlídal rychlost, nemuseli jsme dostat penalizaci, která nás odsunula ze šesté příčky na sedmou. Ale konkurence tentokrát jela velmi dobře, takže na top pět, kam chceme dlouhodobě patřit, to tentokrát nebylo. Ale máme radost, že jsme DS konečně posunuli na třetí místo v hodnocení značek v šampionátu. Cíle pro poslední soutěž, která se jede v listopadu, jsou jasné. Zkusit tam útok na první pětku mezi posádkami a udržet déesku na medailové pozici,“ uzavřel účinkování v Hustopečích pilot DS e-rally teamu moderátor Jan Říha.

Related Post