Spread the love

Strojírenská firma HENNLICH zahájila v průmyslové zóně na okraji Žďáru nad Sázavou výstavbu průmyslového areálu za 80 milionů korun. Areál bude sloužit jako sídlo divize CEMA-TECH, která ze Žďáru nad Sázavou již téměř 30 let dodává firmám systémy centrálního mazání a mazací techniku.

Pro firmu HENNLICH jde po Litoměřicích a Opavě již o třetí vlastní průmyslový areál v Česku. Výstavbu nové budovy zajistí společnost PKS Stavby podle projektu kanceláře Pelikán.

Pavel Šumera, jednatel firmy HENNLICH: „Nový areál je významný rozvojový krok nejen pro divizi CEMA-TECH, ale i pro celou firmu HENNLICH. Díky nové budově se skladem a dílnou budeme moci zákazníkům, kterým dodáváme centrální mazací systémy, poskytovat ještě lepší servis než dosud. Areál je navržen tak, aby přinášel komfort zaměstnancům i návštěvníkům. Jeho součástí jsou také zelené technologie, jako je fotovoltaika a tepelné čerpadlo.“

Výstavba areálu v Průmyslové zóně Jamská II. na okraji Žďáru nad Sázavou začala v polovině srpna. Hrubá stavba by měla být hotova do konce roku a celkově by měl být areál dokončen za rok. Na pozemku zhruba 7500 metrů čtvereční vyroste budova se zastavěnou plochou téměř 1000 metrů čtverečních. Budova je v první etapě navržena pro 25 až 35 zaměstnanců.

„Součástí areálu budou kanceláře, jednací místnost, sklad, dílna a showroom. Protože je stavba navržena modulárně, je možné ji do budoucna ještě rozšířit,“ uvedl Pavel Šumera.

Při výstavbě se počítá s využitím zelených technologií jako je fotovoltaická elektrárna a vytápění a chlazení pomocí tepelného čerpadla. Budova bude mít také zelenou střechu a části fasády porostlé zelení. Stejně jako například v areálu v Litoměřicích se počítá s tím, že část dešťové vody se bude jímat do podzemní retenční nádrže, odkud se bude využívat na zalévání, ale i jako technická voda v budově.

Firma HENNLICH je průmyslovým distributorem a výrobcem průmyslových zařízení. Zabývá se dodávkami komponent a průmyslových celků pro mnoho odvětví. V loňském roce dosáhla firma rekordních tržeb 1,13 miliardy korun. Divize CEMA-TECH je jednou z deseti divizí firmy a primárně se zaměřuje na dodávky systémů centrálního mazání a mazací techniky pro firmy v Česku a na Slovensku.

Related Post