Thierry Thiebault, FOTO: Pojišťovna KB
Spread the love

KB Pojišťovna má po šesti letech nového generálního ředitele a předsedu představenstva. Stal se jím Thierry Thibault, který posledních 12 let působil jako generální ředitel nejdříve italské a později německé pobočky pojišťovny Société Générale Insurance.

„Jsem rád, že po sedmi úspěšných letech strávených v Hamburku přicházím právě do Prahy. KB Pojišťovna je v dobré kondici. Rád bych přispěl k jejímu dalšímu rozvoji v době, kdy dochází k dynamickým změnám klientského chování, k intenzivní digitalizaci a zároveň k zesilování regulace,“ říká nový generální ředitel a předseda představenstva KB Pojišťovny Thierry Thibault a dodává:

Musím ocenit dosavadní skvělou spolupráci s našimi obchodními partnery i vysokou odbornost všech zaměstnanců. Věřím, že společnou prací pro klienty přispějeme k dalšímu posílení pozice Skupiny KB na českém trhu. Rád bych vyjádřil uznání Gaëlu Loaëcovi, který tu odvedl velký kus práce.“

Thierry Thibault v Praze nahradí právě Gaëla Loaëca, který stál v čele KB Pojišťovny od října 2018 a vrací se do pařížské centrály mateřské skupiny Société Générale.

„Chtěl bych poděkovat zaměstnancům KB Pojišťovny za úspěšnou spolupráci. Pro mě bylo opravdovým potěšením řídit tak angažované a motivované týmy,“ vzkázal dnes již bývalým kolegům odcházející generální ředitel Gaël Loaëc. „Dosáhli jsme spolu mnoha úspěchů. V posledních letech se nám podařil významný růst jak v životním, tak v neživotním pojištění. Loni v životním pojištění oproti roku 2022 došlo k nárůstu hrubého předepsaného pojistného o 14 % a v neživotním pojištění byl tento nárůst dokonce 23 %. Posunuli jsme se v budování digitální bankopojišťovací skupiny, kdy je naším cílem vytvořit kompletně digitální finanční instituci s lidskou podporou. V blízké době už budeme mít kompletní digitální nabídku pojistných produktů pro klienty KB.  Také jsme zlepšili naše procesy v síti Komerční banky i externích obchodních partnerů. Vítám Thierryho Thibaulta. Přeji mu, aby se mu v Praze dařilo a aby měl z práce s lidmi v KB Pojišťovně stejné potěšení jako já,“ uzavírá Gaël Loaëc.  

Thierry Thibault

Nový generální ředitel KB Pojišťovny Thierry Thibault získal magisterský titul zaměřený na IT inženýrství na Institutu National des Sciences Appliquées (INSA) v Toulouse. Kromě mateřské francouzštiny hovoří plynně německy a anglicky. Před svým příchodem do čela italské a následně německé pobočky Société Générale Insurance zastával několik významných manažerských pozic v oblasti retailového bankovnictví, finančních služeb a operativního leasingu v rámci skupiny Société Générale a to v různých zemích, jako jsou Ukrajina, Indonésie, Chorvatsko nebo Rakousko. Thierrymu Thibaultovi je 55 let, narodil se v La Rochelle ve Francii. Je ženatý a má tři děti. Mezi jeho zájmy patří běhání, golf, horská cyklistika a cestování.

Zdroj: CzechBanking.cz

Related Post