Spread the love

Import značek FIAT Professional a FIAT, které už téměř dva roky dováží do ČR Emil Frey, svolal 4. září novináře do radotínské Vindyšovy továrny. Jeho šéf Jaromír Heřmanský pohovořil o prodejních cílech na letošní rok a naznačil podzimní obchodní strategii.

V Radotíně byly pro novinářskou obec připraveny k testům užitkové Fiaty Ducato, Dobló a Scudo, jako bonus nabídla PR manažerka značky Sylva Marounková ještě osobní Fiat 600 v osobní i elektrické verzi.

Po testech nastoupil na plac Heřmanský:

„Na konci letoška to budou dva roky od okamžiku, kdy jsme do skupiny Emily Frey začali integrovat značky FCA (vedle Fiatu také Alfa Romeo, Jeep a Abarth, pozn. Red). Pro každou značku máme speciální obchodní strategii. U Fiatu se hodně soustředíme na užitkové vozy, letos jich chceme prodat dva tisíce. K tomu sedm stovek osobních modelů,“ přiblížil letošní čísla šéf importu.

V segmentu LCV považuje ředitel za nejzásadnější model Ducato: „Letos jsme ho už prodali 600 kusů, v subsegmentu vanů jsme byli v létě dokonce na 3. pozici. Dobře nám jdou i Ducato a Scudo,“ uvedl.

Osobní vozy potáhne model 600

V osobních vozech má Fiat slabší pozici než v dodávkách, letos zatím značky prodala 500 kusů. „Celkový letošní cíl je 700 kusů, je to trochu pod původním očekáváním, ale meziročně jsme se zlepšili,“ zhodnotil situaci Heřmanský.

Zásadním tahákem v osobních vozech bude pro dealery Fiatu na podzim model 600, v září startuje kampaň a import sází na pětiletou záruku i zajímavé financování. Auto startuje na 549 900 korunách, flotila patnácti šestistovek už jezdí jako služební automobily na Letišti Praha.

Šestistovku ještě letos prodejně podpoří dva modely ze segmentu miniaut, dobíhající 500 (značka má ještě stovku aut na skladě) a nová verze Pandy.

Erich Handl, Vindyšova továrna Radotín; FOTO: autor

Related Post