Jan Sedláček, FOTO: Porsche
Spread the love
Jan Sedláček odešel z funkce výkonného ředitele importu Porsche do České republiky a ujímá se nové výzvy. Na pozici výkonné ředitelky přišla zkušená polská marketérka.

Sedláček působí od srpna 2024 na pozici ředitele Porsche Centra Praha a zároveň ředitele dealerství Porsche Praha-Prosek. V jeho kompetenci je tak nejen prodej nových a ojetých vozů značky Porsche a jejich servis, ale také prodej a servis automobilů řady dalších značek, mezi něž patří Škoda, Volkswagen, Audi, Volkswagen Užitkové vozy, či programy ojetých vozů Das WeltAuto a PIA Market.

„Rád bych na tomto místě poděkoval za šanci být v tak inspirující pozici výkonného ředitele importéra značky Porsche v dobách jejího dynamického rozvoje. Věřím, že spolu s celým týmem jsme udělali spoustu dobré práce a pozvedli značku Porsche v České republice. Nyní se úžasným vozům Porsche budu věnovat z trochu jiné pozice a těším se, že dále rozvineme emocionální rovinu prodeje, servisní kapacity, zlepšíme zákaznický servis a dokončíme v termínu projekty jako například druhé Porsche Centrum na Ořechu,“ dodal Jan Sedláček.

Zkušenosti z Volkswagen FS

Jan Sedláček přišel do společnosti Porsche Inter Auto CZ v roce 2019 ze společnosti Volkswagen Financial Services, v níž se věnoval oblasti financování automobilů od roku 2011. Ve společnosti Porsche Inter Auto CZ nejprve zastával funkci brand managera značky Porsche a ředitele Porsche Centra Praha, v roce 2021 byl jmenován výkonným ředitelem výhradního dovozce automobilů Porsche do České republiky.

Působení Jana Sedláčka ve funkci výkonného ředitele importu je spojeno s mnoha úspěchy značky Porsche v rámci rozvoje a prodeje. Zatímco v roce 2020 bylo v České republice registrováno 342 nových vozů Porsche, loni to byl více než dvojnásobek: 814 vozů. Významným impulzem pro razantní růst prodeje byla mimo jiné nová generace modelu Porsche Cayenne, kterou Sedláček představil české veřejnosti v červenci 2023.

V rámci důsledného naplňování růstové strategie značky Porsche v Česku byla pod Sedláčkovým vedením také připravena a v loňském roce zahájena výstavba budoucího Porsche Centra Ořech, které se na konci příštího roku stane nejmodernějším prodejním a servisním zázemím nejen pro značku Porsche v České republice. Rovněž schválení investice do Porsche Centra v Ostravě, kde se v následujících letech ze servisního centra stane také Porsche Centrum se silným zázemím pro prodej, bylo v kompetenci Jana Sedláčka.

Sedláček se na pozici výkonného ředitele intenzivně a systematicky věnoval rovněž rozvoji elektromobility. Mezi největší úspěchy v této oblasti patří rychlé vybudování a rozšiřování veřejné nabíjecí sítě Porsche Charging Service, která umožnuje snadno dostupné, rychlé a komfortní nabíjení plug-in hybridních a zcela elektrických vozů Porsche na cestách, a to za výhodných podmínek prostřednictvím karty Porsche Charging Card nebo aplikace My Porsche App. V letošním roce navíc Sedláček spustil úspěšnou akční nabídku modernizovaného modelu Taycan ve spojení s nabíjecí kartou chargee, která nabízí řadu atraktivních benefitů včetně bezplatného nabíjení po dobu až tří let.

Polská specialistka na marketing

Novou výkonnou ředitelkou výhradního dovozce automobilů Porsche do České republiky byla s platností od 1. září 2024 jmenována Joanna Ogórek. Zkušená manažerka do Prahy přichází ze společnosti Porsche Inter Auto Polska, kde působila předchozích pět let, z toho poslední dva roky jako marketingová ředitelka pro všechny značky.

Své první manažerské zkušenosti sbírala Ogórek na různých pozicích v logistice a marketingu, převážně u polských importérů prémiových značek BMW a Mercedes-Benz.

Joanna Ogórek

Related Post