Spread the love

Světový festival restaurací Restaurant week letos proběhne od 2. do 27. října v Praze. Návštěvníci si budou moci objednávat tříchodová menu z vybraných restaurací, a to za ceny 490 nebo 790 korun na osobu. Organizátoři přiblížili podrobnosti na tiskovce v pražské restauraci The Artisan, která získala na jaře titul podniku s nejlepší obsluhou.

Českého Restaurant weeku se letos zúčastní rekordních 50 podniků z Prahy a okolí. To je o 13 více než v minulém roce. Restaurant week se v některých zemích koná již od roku 1992. Do České republiky se dostal minulý rok.

Zákazníci mají na výběr mezi kuchyněmi všech koutů světa. Na výběr jsou asijské restaurace, například karlínský Hong Kong nebo Imperial Sushi na Žižkově. Milovníci italské kuchyně mohou zajít do restaurace Di Nuovo na Vinohradech. Českou kuchyni si mohou návštěvníci vychutnat třeba v restauraci Meat Beer nebo Alcron Restaurant. Francouzské delikatesy nabídne Atelier Red & Wine Restaurant. Dále je v nabídce kuchyně španělská, vietnamská, japonská, ukrajinská, americká a mnoho dalších, na své si tedy přijdou úplně všichni.

Zákazníkům budou podávána tříchodová menu složená z předkrmu, hlavního chodu a dezertu. Meníčka na Restaurant weeku jsou za výhodné ceny, navíc se ke každému menu podává koktejl zdarma. Vybrané podniky nabízí vegetariánská nebo dokonce veganská menu.

Již nyní je možné na stránkách Restaurant Week (restaurant-week.cz) rezervovat návštěvu restaurace. Stačí si vybrat podnik, datum a čas návštěvy a vybrané meníčko. Meníčka jsou za 490 nebo 790 korun na osobu. Rezervační poplatek činí 24 korun.

Zdroj: Natálie Handlová, The Artisan

Related Post