Spread the love

Bridgestone představila produktovou řadu Potenza Sport A, první velkosériově vyráběnou pneumatiku značky, která obsahuje 55 % materiálů z recyklátů a obnovitelných zdrojů s certifikací ISCC PLUS1. Bude vyráběna nedaleko Říma v Itálii, v nejmodernějším výrobním závodě firmy.

ISCC PLUS je globálním certifikačním standardem, jehož cílem je zvyšovat transparentnost a sledovatelnost alternativních surovin v celém dodavatelském řetězci od místa původu až po koncového zákazníka.

Římský výrobní závod má také certifikaci podle normy ISO 50001, jež dokládá efektivní hospodaření s energiemi. Celý proces výroby pneumatiky v tomto výrobním závodě je 100% elektrický, přičemž odebíraná elektrická energie je vyráběna z obnovitelných zdrojů4.

Technologie ENLITEN

Pneumatika Bridgestone Potenza Sport A byla podle informací výrobce vyvinuta s využitím technologie ENLITEN, která zlepšuje její udržitelnost a zajišťuje plnou kompatibilitu s elektromobily, aniž by bylo nutné podstupovat kompromisy z hlediska bezpečnosti nebo provozních vlastností. Ultra vysoce výkonná pneumatika Bridgestone díky tomu nabízí řidičům vynikající bezpečnost a ovladatelnost, kterou dokládá na informačním štítku EU hodnocení A u přilnavosti na mokru. Pneumatika poskytuje také nejlepší energetickou hospodárnost ve své třídě, a prodlužuje tak dojezd na jedno nabití sady akumulátorů. Pneumatika se proto může pochlubit valivým odporem s hodnocením A na informačním štítku EU.

V souladu s iniciativou Bridgestone E8 Commitment se k výrobě pneumatiky používá 35 % materiálů z obnovitelných zdrojů s certifikací ISCC PLUS včetně přírodního kaučuku a bio polymerů a 20 % recyklovaných materiálů s certifikací ISCC PLUS.1 Mezi ně patří rozemletá pryž ze starých pneumatik, certifikované saze z cirkulárně používané ropy, silika z popela rýžových otrub, lignin, oxid zinečnatý a saze získávané ze starých pneumatik.

Pneumatika Bridgestone Potenza Sport A není koncepčním, ani pilotním projektem. Značkou Audi byla pečlivě vybrána jako originální výbava pro nový e-tron GT.3 Nová pneumatika Bridgestone má globální homologaci pro originální výbavu a úspěšně absolvovala nekompromisní testy společnosti Audi a byla oceněna za poskytování vynikajících provozních vlastností, které vyžaduje tak výkonný a náročný vůz, a současně také za mimořádnou úroveň bezpečnosti a udržitelnosti.

Zdroj: Zorka Mašková

 

Related Post