Spread the love

Michal Beneš, nový obchodní ředitel BMW Czech Republic, přebírá funkci po Milanu Kozovi, který po vzájemné dohodě po 14 letech z BMW Group odešel. Na pozici ředitele poprodejních služeb vystřídal Beneše kolega Michal Malecha, jenž do té doby zastával pozici oblastního manažera ve stejném oddělení.

Michal Beneš absolvoval magisterské studium na Slezské univerzitě v Opavě a následně IPFM (Institut pro průmyslový a finanční management) s titulem MBA. Před nástupem do BMW Group sbíral zkušenosti ve společnosti Škoda Auto, kde působil na pozici servisního oblastního manažera pro exportní trhy, dále zodpovídal za servisní síť na indickém zastoupení Škoda Auto, a následně se podílel na strategii rozvoje globální dealerské sítě u téže společnosti.

Do BMW Group přestoupil v roce 2016 na pozici manažera rozvoje dealerské sítě pro Českou a Slovenskou republiku. Od roku 2019 zastával funkci ředitele poprodejních služeb.

Michala Beneše na jeho předchozí pozici nahrazuje Michal Malecha, který do BMW Czech Republic s.r.o. nastoupil jako jeden z prvních zaměstnanců již v roce 2007. V rámci společnosti absolvoval několik pozic v Praze, Mnichově a Salcburku jak pro BMW, tak pro MINI. Do konce srpna zastával funkci oblastního manažera.

Zdroj: BMW

Related Post