Spread the love

V říjnu dojde k personálním změnám v představenstvech značek Volkswagen a SEAT . Patrik A. Mayer byl jmenován do funkce člena představenstva společnosti SEAT S.A. odpovědného za finance a IT vykonávané doposud Davidem Powelsem, který naopak přebírá povinnosti Patrika A. Mayera.

„V této době hraje finanční oddělení bezpochyby velmi významnou roli. Patrik Mayer jako finanční ředitel značky Volkswagen zásadním způsobem přispěl ke strukturovanému a úspěšnému spuštění programu Performance. Na jeho práci naváže David Powels. A současně – za ještě těžších podmínek – přinese nové impulzy pro dosažení konkurenceschopných nákladů a struktur. Důležité přitom bude také co nejdůslednější využívání synergií v rámci skupiny značek Core,“ říká Thomas Schäfer, člen představenstva společnosti Volkswagen AG odpovědný za skupinu značek Core a předseda představenstva značky Volkswagen.

„David zásadním způsobem přispěl k transformaci naší společnosti a podílel se na dosažení našich dosud nejlepších finančních výsledků. Role, kterou sehrál v návratu společnosti SEAT S.A. k zisku, byla klíčem k našemu růstu. Děkuji mu za podporu, kterou poskytoval mně i společnosti SEAT S.A. Jsem přesvědčen o tom, že i po svém příchodu do představenstva značky Volkswagen bude odvádět znamenitou práci, a počítáme s jeho podporou při implementaci strategií značek SEAT a CUPRA,“ říká Wayne Griffiths, předseda představenstva značek SEAT a CUPRA.

„Abychom mohli pokračovat v naší cestě k udržitelné ziskovosti, je nezbytné, abychom měli zkušené a kvalifikované vedoucí pracovníky, jakým je Patrik Mayer. Těšíme se, až jej budeme moci přivítat u značek SEAT a CUPRA,“ dodává Wayne Griffiths.

Patrik Andreas Mayer

Narodil se v roce 1970 v Heilbronnu. Mayer po maturitě v roce 1990 studoval obory strojírenství a průmyslového inženýrství na Technologickém institutu v Karlsruhe (KIT), Univerzitě v Coventry a inženýrském a výzkumném vysokoškolském institutu École Nationale Supérieure d‘Arts et Métiers v Paříži. Mayer je navíc držitelem titulu Master of Business Administration z Henley Management College ve Velké Británii.

Svou profesní kariéru zahájil v roce 1997 v koncernu Volkswagen jako mezinárodní trainee ve Wolfsburgu. V roce 2001 se stal u značky Volkswagen vedoucím oddělení controllingu investic.

Poté následovaly četné vedoucí pozice v rámci koncernu, mimo jiné vedoucí obchodního rozvoje, finanční ředitel výrobního závodu Volkswagen Navarra a výkonný viceprezident pro oblasti financí a informačních technologií ve společnosti Volkswagen Group of America ve městě Chattanooga.

V roce 2014 mu byla svěřena odpovědnost za controlling v závodě pro výrobu komponentů v Kasselu a v roce 2016 byl ustanoven do funkce člena představenstva odpovědného za finance ve společnosti Volkswagen Group Russia.

Od 1. října 2022 je členem představenstva značky Volkswagen s odpovědností za oblasti financí.

David Powels úspěšně dokončil studium oboru obchodního podnikání na Univerzitě Nelsona Mandely v městě Port Elizabeth a v Jižní Africe získal kvalifikaci auditora. Kromě toho absolvoval postgraduální studia v oboru Business Development na Univerzitě v Kapském Městě.

Powels zahájil svou kariéru v roce 1989 ve společnosti Volkswagen South Africa. Po pracovních úkolech v Německu a Brazílii byl v roce 2007 jmenován předsedou představenstva ve společnosti Volkswagen Group South Africa. Následně se stal prezidentem a předsedou představenstva společností Volkswagen Brazil a Volkswagen Region South America. Od konce roku 2017 vykonával funkce prvního viceprezidenta a výkonného viceprezidenta odpovědného za oblast prodeje ve společnosti SAIC Volkswagen Automotive Co. v Číně a od 1. září 2021 je Powels členem představenstva odpovědným za finance a IT ve společnosti SEAT S.A.

Zdroj: Zorka Mašková

Related Post