Bořivoj Žák
Spread the love

Zumtobel Group, dodavatel komplexních osvětlovacích řešení, který nasvítil například české showroomy Porsche, oznámil klíčové změny ve vedení své české pobočky ZG Lighting Czech Republic.

Bořivoj Žák byl jmenován Country Managerem a Daniel Černý se ujímá pozice obchodního ředitele. Oba manažeři, známí svými bohatými zkušenostmi a odborností, významně posilují top management společnosti, která se zaměřuje na vývoj, výrobu a prodej inovativních světelných řešení, komponentů a souvisejících služeb. Společnost je známá díky svým značkám Thorn a Zumtobel, které jsou preferovanou volbou architektů, developerů a investorů.

Bořivoj Žák, který do funkce Country Managera nastoupil 19. srpna 2024, má jasnou vizi pro budoucí směřování společnosti.

„Jmenování do této role je pro mě velkou ctí i výzvou. Mým cílem je vytvářet strategické plány, které podpoří dlouhodobý úspěch Zumtobel Group v České republice. Klíčovým pilířem našeho úspěchu jsou naši talentovaní zaměstnanci, jejichž potenciál hodlám maximálně využít. Dalším pilířem jsou pak kvalitní produkty značek Zumtobel a Thorn, které se vyznačují vysokou úrovní inovací, nadčasovým designem a dlouhou životností,“ uvedl Bořivoj Žák.

Cíl: posílení vedoucí pozice na trhu

Vize nového Country Managera pro ZG Lighting Czech Republic zahrnuje posílení vedoucí pozice značek Zumtobel a Thorn na českém trhu prostřednictvím propagace a rozšiřování využití inovativních technologií, které vycházejí z vývojových pracovišť Zumtobel Group. Tyto technologie přinášejí značné výhody v oblastech udržitelnosti, zvyšování pracovních výkonů a zlepšování lidského zdraví. „Chceme dostat naše vyspělé osvětlovací technologie do povědomí širokého spektra současných i potenciálních klientů a odborné veřejnosti. Naše technologie nejsou jen o světle, ale o vytváření lepšího prostředí pro práci i život,“ nastiňuje své plány pan Žák.

Bořivoj Žák nahrazuje ve vedení českého zastoupení Jana Vacka, který společnost vedl od roku 2018. Žák přináší bohaté zkušenosti z předchozích rolí, například jako Regionální Obchodní Manažer u renomovaného amerického výrobce kancelářského nábytku Herman Miller a z dalších významných globálních společností, včetně Lidl, Steelcase a ACO Industries. Jeho zkušenosti v oblasti jak mezinárodního, tak i lokálního obchodu a vedení týmů budou klíčové pro další rozvoj ZG Lighting Czech Republic

Jmenování Daniela Černého do pozice obchodního ředitele představuje další strategický krok v posílení společnosti. Černý přináší hluboké znalosti trhu a zkušenosti s řízením obchodních týmů, které jsou nezbytné pro dosažení obchodních cílů společnosti. Jeho hlavním úkolem bude rozvoj obchodních strategií a hledání nových příležitostí, které zajistí růst společnosti v souladu s jejími hodnotami a strategickými prioritami.

Daniel Černý

Zdroj: Michaela Procházková

Related Post