Spread the love

Kolínský výrobní závod Toyota Motors Manufacturing vyrobil dvoumiliontý vůz. Šlo o model Aygo X, který si jeho nová majitelka nyní přebrala u dealera Toyota Tsusho Průhonice.

Aygo X s pořadovým číslem 2 000 000 bylo vyrobeno v dvoubarevném laku béžová – ginger s černou stahovací plátěnou střechou a ve výbavě Executive s paketem Air, včetně audiosystému JBL.

Vůz nové majitelce paní Regině Ernestové předali Pavel Vávra, jednatel Toyota Tsusho a Pavel Zákora, šéf prodeje Toyota ČR. „Aygo X je dlouhodobě lídrem prodejů v segmentu mini vozů, a to zejména díky nadstandardní výbavě i výjimečné spolehlivosti. Věříme, že nová majitelka tohoto významného kusu, s ním bude spokojená stejně jako miliony předchozích majitelů,“ uvedl při předání Pavel Zákora.

Kolínský výrobní závod vznikl v roce 2005, kdy začal vyrábět minivozy tří značek včetně modelu Toyota Aygo. V roce 2021 pak přešel kompletně pod japonskou Toyotu pod novým názvem Toyota Motor Manufacturing Czech. V současnosti vyrábí modely Toyota Aygo X a Yaris.

„V příštím roce oslaví závod v Kolíně již 20 let od zahájení výroby první Toyoty v ČR a také vyrobení první generace Toyoty Aygo. Přejeme nejen paní Ernestové, ale všem dvěma milionům majitelům mnoho bezpečně ujetých kilometrů,“ doplnil Tomáš Paroubek z kolínského závodu TMMCZ.

Zdroj:

Toyotanews 1

Related Post