FOTO: Erich Handl
Spread the love

U českých dealerů Renaultu se objevily první kusy modelu Symbioz, národní mediální premiéru si vůz odbyl v září v prostorách pražské Občanské Plovárny. Prezentaci doplnily testovací jízdy.

Vůz střední třídy se vyrábí na platformě Arkany ve Valladolidu,  přichází na evropský trh téměř 60 let od představení moderního a praktického vozu Renault 16.

Na plovárně se ukázal v jedné  motorizaci E-Tech fulgybrid se dvěma elektromotory a multimódovou převodovkou. Cena startuje na 729 000 korunách.

Motonovináře přivítali na plovárně generální ředitel Renaultu ČR Zdeněk Grunt a mluvčí značky Jitka Skaličková.

„Po modelech Arkana, Mégane E-Tech elektrický, Austral a Scénic E-Tech elektrický, doplňuje Symbioz nabídku kompaktních vozů Renault jako poslední vůz v rámci ofenzívy Renaulution v segmentu C,“ uvedla tiskovku Skaličková.

Symbioz vstupuje do segmentu C SUV s rodinným zaměřením, s velkým kufrem o objemu až 624 l. Přitom si zachovává kompaktní rozměry pro použití í v městském provozu (4,41 m), které ho řadí mezi modely Captur a Austral.

V nabídce má oslovit klienty modelů Megane / Megane Grandtour, nebo krátkých verzí modelu Scenic.

Symbioz posiluje pozici značky Renault v segmentu C a zaujímá pozici mezi modely Captur a Austral. S délkou 4,41 m tento nový model doplňuje „hybridní“ řadu E-Tech, do které již patří Arkana (4,57 m) a Austral (4,51 m), a také „elektrickou“ řadu E-Tech s modely Megane a Scenic E-Tech electric.

Mezi technologiemi nechybí multimediální systém OpenR Link s integrovanými službami Google a panoramatická střecha Solarbay s nastavitelnou průhledností. Ve verzi Iconic je vybaven 29 jízdními asistenty nejnovější generace.

Symbioz váží necelých 1 500 kg a je vybaven hybridním pohonným ústrojím E-Tech full hybrid 145.

Erich Handl, Občanská plovárna, VIDEO: Luděk Kortus

Related Post