Spread the love

Nokian Tyres slavnostně otevřela továrnu na pneumatiky pro osobní vozy v rumunské Oradee. Závod podle svých manažerů funguje, aniž by využíval jakoukoliv fosilní energii, čímž se stala celosvětově prvním závodem na výrobu pneumatik s nulovými emisemi CO2.

Slavnostní otevření továrny Oradea se konalo za přítomnosti vysokých činitelů rumunské vlády a místních orgánů; velvyslanců Finska a Rumunska; společně s představenstvem společnosti Nokian Tyres, manažerským týmem a přibližně 200 hosty.

„S velkým potěšením dnes slavnostně otevíráme náš výrobní závod v Oradee. Díky němu dokážeme lépe obsloužit naše zákazníky ve střední Evropě i jinde a podpoří náš růst na plánovaný čistý odbyt 2 miliard EUR. S naší továrnou na pneumatiky zcela bez emisí CO2 jsme připraveni stát se špičkou v našem odvětví a stanovit nové standardy pro udržitelnou výrobu pneumatik,“ uvádí Jukka Moisio, prezident a generální ředitel Nokian Tyres.

„Celá stavba probíhala vysoce efektivně a chtěl bych poděkovat všem, kdo se na tomto úspěšném projektu podíleli,“ dodává.

Zdroj: McCann

Related Post