Spread the love

Volkswagen Financial Services (VWFS) předala zástupcům partnerské dobročinné organizace Člověk v tísni pět vozů VW Golf Variant. Zapůjčené automobily se budou až do začátku letošního prosince podílet na odstraňování následků povodní.

„V nouzi poznáš přítele – pro Volkswagen Financial Services je proto samozřejmostí podávat pomocnou ruku všude, kde je to zapotřebí,“ říká v reakci na současnou výjimečnou situaci způsobenou katastrofálními záplavami v mnoha regionech Česka Vratislav Strašil, jednatel Volkswagen Financial Services, a dodává:

„Věřím, že pětice vozů Volkswagen Golf Variant, kterou jsme předali našemu partnerovi Člověk v tísni, bude velmi platným pomocníkem při likvidaci následků rozsáhlých záplav a poskytování pomoci postiženým.“ Poskytnuté vozy budou použity v postižených oblastech Jesenicka, Krnova, Olomoucka a v dalších regionech Moravskoslezského kraje.

Jednatel Volkswagen Financial Services Vratislav Strašil

Volkswagen Financial Services udržuje s českou humanitární, rozvojovou, vzdělávací a lidskoprávní organizací Člověk v tísni dlouhodobou spolupráci a aktivně se podílí na organizování pomoci při nenadálých událostech a přírodních katastrofách. Například v roce 2021 pomáhalo v jihomoravských obcích, jimiž se prohnalo tornádo, pět vozů Škoda Scala z vozového parku VWFS. O rok později přiváželo pět vozů Škoda Octavia poskytnutých společností Volkswagen Financial Services jídlo a občerstvení ukrajinským uprchlíkům na hranicích, ale také přepravovalo materiální pomoc po celé České republice.

Poskytovatel finančních služeb v oblasti mobility kromě výše uvedeného partnerství s Člověkem v tísni již třicet let spolupracuje s Centrem Paraple, kam každý rok přispívá několika sty tisíci Kč. Dále dlouhodobě podporuje například neziskovou organizaci Sue Ryder, která poskytuje služby pro seniory se sníženou pohyblivostí. VWFS zajišťuje pracovníkům Sue Ryderu mobilitu a na jejich dobročinné projekty přispívá i finančně v rámci charitativních akcí. Loni se společnost Volkswagen Financial Services také zapojila do ochrany přírody a biodiverzity prostřednictvím projektů přihlášených do biodiverzitního grantu Krakonošovy zahrádky od Nadačního fondu Škoda Auto. Na jejich realizaci darovala 250 000 Kč.

Zdroj: VWFS

Related Post