Klaus Zellmer; FOTO: Škoda Auto
Spread the love

Škoda Auto uspořádala prvního října v Praze světovou premiéru nového Elroqu. Celkem 350 zástupcům mezinárodních médií představili novinku šéf společnosti Klaus Zellmer, členové představenstva Martin Jahn a Johannes Neft a také Oliver Stefani, šéfdesignér Škodovky.

Elroq má být prvním modelem, který si osvojuje nový designový jazyk značky Modern Solid, vstupuje do segmentu kompaktních SUV. Vůz podle výrobce přichází s komplexní nabídkou verzí a baterií, které zajistí dojezd více než 560 km.

Standardní výbava zahrnuje zadní parkovací kameru, proaktivní ochranu cestujících, asistenta změny jízdního pruhu, 13″ infotainment a SmartLink.

Tato kombinace má činit z modelu Elroq cenově nejdostupnější elektromobil ve svém segmentu na evropském trhu se startovací cenou od 799 000 Kč včetně DPH.

Škoda Elroq je k dispozici se třemi velikostmi baterie a v různých výkonových verzích.

Systémový výkon začíná na hodnotě 125 kW u základního modelu Elroq 50. Model Elroq 85x s pohonem všech kol je vybaven druhým elektromotorem na přední nápravě. Model Elroq 85 může dosáhnout maximálního dojezdu více než 560 km v režimu WLTP. Nabíjecí výkon až 175 kW na rychlonabíjecích stanicích na stejnosměrný proud umožňuje dobití 82kWh baterie modelu Elroq 85 s pohonem zadních kol z 10 % na 80 % kapacity za 28 minut. Menší baterie vozů Elroq 50 a Elroq 60 s pohonem zadních kol lze nabít ještě rychleji, za 25 minut.Model Elroq si mohou zákazníci konfigurovat od 2. října. A to včetně limitované edice First Edition, která bude na evropských trzích k dispozici od prvního čtvrtletí roku 2025.

Klaus Zellmer, předseda představenstva společnosti Škoda Auto, řekl:

„Škoda Elroq je naším prvním čistě elektrickým modelem v segmentu kompaktních SUV, který je nejrychleji rostoucím a nejprodávanějším subsegmentem v Evropě. Kromě toho je Elroq naším prvním modelem s designovým jazykem Modern Solid, definovaný propracovaností, funkčností a novými vizuálními akcenty, jako je inovativní lesklá černá maska Tech-Deck Face. Široký  výběr velikostí baterií a vynikající koeficient odporu vzduchu umožňují dojezd více než 560 km. Rozsáhlá standardní výbava zahrnuje nejmodernější asistenční systémy. S velmi atraktivní zaváděcí cenou od 799 000 Kč včetně DPH je Elroq nejdostupnějším vozem ve svém segmentu v celé Evropě a na mnoha trzích nabízí cenu srovnatelnou se svým protějškem se spalovacím motorem.“

Zleva: Oliver Stefani, Martin Jahn, Johannes Neft, Maren Gräf, Klaus Zellmer, Holger Peters, Andreas Dick a Karsten Schnake na dnešní světové premiéře zcela nového modelu Škoda Elroq v Praze.

 

Related Post