Spread the love

Šéf značky Audi Marcel Archleb uspořádal 2. října národní premiéru dvou nových modelů – Audi A5 Avant a Audi Q5. Novináře seznámil s novinkami v hlubočepském Highlightu, představil médiím také nového produktového manažera značky. Akci asistovala snowborďačka Eva Adamczyková.

„Na jaře jsme slíbili velkou letošní produktovou ofenzívu, jako první novinka bylo v létě představeno Audi Q6 e-tron, nyní můžete vidět další dva modely ve statické prezentaci . Jde o vozy A5 Avant a Q5, které začínají psát novou kapitolu své úspěšné historie v segmentu střední třídy,“ vykopl míč na začátku tiskovky mluvčí značky Jiří Rozkošný, který zároveň nabídl zástupcům médií možnost vyzkoušet si posed v předprodukčních verzích obou novinek.

Ředitel divize Audi pak uvedl na podium Adama Martynčeka, nového produktového specialistu, který předtím pracoval pro Porsche Slovakia. Tam měl na starosti značku VW. V Hlubočepích popsal novinářům specifikace vozu i nabídku motorizací.

„Současná řada A5 je vlastně bývalá řada A4, protože lichými čísly teď Audi označuje modely se spalovacími motory, sudá čísla jsou určena pro elektromobily. Aktuální novinky postavené na nové platformě pro spalovací motory se vyznačují ostřejším designovým stylem s prémiovými proporcemi,“ uvedl Martynček.

Obě základní karosářské varianty, Sedan a Avant, ztělesňují sportovní esenci designové filozofie značky Audi. Nový designový styl v interiéru vytváří pocit velkorysého prostoru a přitahuje pozornost k zobrazením na pomyslném digitálním pódiu. Nový koncept ovládání přitom zlepšuje interakci s vozidlem. Nabídku završují hospodárné, částečně elektrifikované spalovací motory a emocionální modely S.

Q5 SUV je po nové modelové řadě Audi A5 druhým modelem v portfoliu zkonstruovaným na základě platformy PPC (Premium Platform Combustion), která značce Audi umožňuje uvádět na trh v různých segmentech velkosériové modely s vysokými technickými ambicemi.

Erich Handl, Hlubočepy, FOTO Audi a autor

Related Post