Pracovní skupina SDA pro anketu; FOTO: ing. Kinčlová
Spread the love

Svaz dovozců automobilů sestavoval přes léto novinářskou porotu pro Auto roku 2025, 7. října se opět sešla pracovní skupina SDA k přípravě ankety. Hovořilo se o finalizaci obsazení poroty, testovacích jízdách pro novináře a nominaci kandidátských vozů. Hledá se místo pro vyhlášení výsledků.

Pracovní skupina skládala přes léto finální podobu poroty. Jak už bylo oznámeno dříve, o držiteli prestižního ocenění Auto roku v České republice pro rok 2025 rozhodne dvacetičlenný sbor složený z českých motoristických novinářů. “

„Podoba poroty ustavená v srpnu zůstává, jen bych připomněl z původního návrhu vypadl Michal Borský, místo něj v porotě zasedne Ondřej Hrubeš, influencer a redaktor Autosalonu Prima,“ informoval přítomné PR manažer SDA Petr Horák.

Porota bude v prvním kole rozhodovat nejprve o finalistech a následně ve druhém kole o celkovém vítězi, který se bude moci pyšnit titulem Auto roku 2025 v České republice.

Nominace kandidátkých vozů, zatím 30 aut

Pracovní skupinu teď čekají nominace kandidátských vozů. Prozatím je v pracovní tabulce třicítka letošních novinek, uzávěrka nominací vozů usilujících o titul Auto roku 2025 v České republice je 27. listopadu, kdy se také bude konat koná první kolo jízd v Čertousech.

„Podle předběžných přihlášek se zdá, že soutěžit budou vozy všech významných značek zastoupených na českém trhu s výjimkou Hondy,“ uvedl Petr Horák.

Finalisté ankety budou vyhlášeni 10. prosince a celkový vítěz ankety bude oznámen při slavnostním vyhlášení 4. února 2025. Zároveň bude v únoru ve vedlejší kategorii ankety vyhlášen PR manažer roku 2024 SDA.

Kde se bude honat závěrečné gala?

Místo zatím není určeno, mezi návrhy zazněl například nově zrekontruovaný sál Fantovy kavárny na pražském Hlavním nádraží. V osudí jsou ale i další lokality.

Porotci ankety Auto roku 2025 v České republice
BĚHAL Ondřej
BUSTA Michal
DITTRICH Lukáš
HANKE Petr
HOLEČEK Petr
HRUBEŠ Ondřej
HYAN Tomáš
KÁŇA Leoš
KOLMAN Stanislav
KVÁŠOVÁ Sabina
LAŽANSKÝ Milan
MAJURNÍK Jan
MIČKA Jan
MÜLLER Martin
PECÁK Radek
REJLEK Jakub
RYBECKÝ Vladimír
ŠIDLÁK Martin
SRPOVÁ Eva
TOMÍŠEK Marek

REDAKCE V POROTĚ

Autosalon.tv
Business Car
Autosalon.tv
Automobil Revue
Metro / idnes.cz
hrubis.cz
TH Auto
Svět motorů
Garáž.cz
Žena v autě
Novinky.cz
Garáž.cz
Autorevue.cz
MM Automotive
Deník.cz
Auto moto svět / Faster
Autoweek
Flotila
Hospodářské noviny
fdrive.cz

Related Post