Spread the love

Interaction, dodavatel lakovacích materiálů, zařízení a služeb pro lakovny a karosárny, představil na tiskové konferenci novinky pro efektivnější a ekologičtější provoz lakoven. Mezi ty hlavní patří modul PHOENIX Job Card Management“ DRIVUS, automatická míchačka IRUS MIX a energeticky úsporné technologie lakovacích kabin od USI ITALIA.

Interaction již od roku 1994 dodává lakovací materiály, vybavení a technologie, Na tiskové konferenci byla představena klíčová inovace – Phoenix Job Card Management, který je součástí softwaru PHOENIX a přináší nové možnosti pro řízení lakoven. Tento modul umožňuje detailní sledování nákladů, efektivity, produktivity a ziskovosti jednotlivých zakázek, což vede ke zlepšení celkové výkonnosti lakovny a snížení provozních nákladů.

Další zásadní novinkou je IRUS MIX, jediné plně automatizované míchací zařízení, které zajišťuje maximální ziskovost a zároveň minimalizuje plýtvání materiály. Tento stroj míchá v řádu minut odstíny rychle a přesně, což zaručuje vysokou kvalitu výsledného lakování a úsporu času i materiálů.

Energeticky úsporné lakovací kabiny

Společnost také představila nové technologie energeticky úsporných lakovacích kabin od USI ITALIA, které díky hybridním systémům vytápění kombinují různé zdroje energie a snižují tak spotřebu až o 50 %. Díky využití sálavého tepla během sušení se rovněž významně zkracuje doba procesu a snižuje se uhlíková stopa.

Interaction nadále rozvíjí své aktivity v oblasti školení, vzdělávání a rekvalifikace odborníků v lakýrnickém a karosářském odvětví. Díky vlastní akademii a plně vybavenému školícímu středisku poskytuje společnost školení na míru, která přispívají ke zvyšování kvality a efektivity práce v lakovnách a karosárnách.

Tyto novinky potvrzují závazek společnosti Interaction nejen k inovacím a kvalitě v oboru, ale i k ekologicky odpovědnému přístupu, který reflektuje na aktuální trendy a potřeby automobilového průmyslu.

Zdroj: TK Interaction

Related Post