Spread the love

Forum Karlín hostilo sedmý ročník elektromobilní konference o současnosti a budoucnosti bateriové a vodíkové elektromobility. Svůj dojem z akce sdílel na síti LinkedIn šéf Kia Czech Arnošt Barna.

Konference věnovala tradiční „elektromobilní agendě“, jako je elektrifikace fleetů nebo rozvoj dobíjecí infrastruktury, ale zaměřila se i na aktuální témata, jako je rychlý nástup čínských značek a nastávající cenová srovnatelnost elektromobilů se spalovacími vozidly. Součástí programu byla i elektrifikace nákladní dopravy a elektromobilita ve městech.

„Fórum Elektromobility je rok od roku zajímavější. Letos jsem opět dostal příležitost zasednout v panelové diskuzi. Je skvělé vidět, jak se elektromobilita neustále posouvá kupředu. Nabídka BEV modelů se rozšiřuje, zlepšuje se infrastruktura dobíjecích bodů, optimalizuje se nabídka financování a firmy se o nákup elektrických vozů více zajímají i díky probíhající státní podpoře,“ zhodnotil akci Barna.

„Díky akcím jako je tato se zvyšuje povědomí o směřování mobility do budoucna, široká veřejnost se také dostane k informacím o technické vyspělosti moderních elektrovozů, mezi které patří dlouhý dojezd na jedno dobití, krátký čas potřebný k dobití akumulátoru, celková úspora nákladů za dobu životnosti vozu,“ uvedl ředitel Kia Czech.

Kia vystavila v Karlíně elektromobily EV6 a EV9.

Zdroj: LinkedIn, Arnošt Barna

Related Post