Osoby zleva: Matthias Merz (Senior Director Intralogistics Software Solutions, KION), Andreas Schneider (Vice President Product Management, KION), Maurizio Traversa (CEO Eurofork), Paolo Bosco (Chief Strategic Sales Officer Eurofork), Roger Campbell (Senior Produktmanager Integrated Offering, KION)
Spread the love

KION Group uzavřela strategické partnerství se společností Eurofork, výrobcem paletových shuttle systémů. Obě společnosti podepsaly dohodu o spolupráci v sídle KION GROUP AG v Německu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Na základě této dohody bude řešení E4CUBE® od společnosti Eurofork s okamžitou platností distribuováno prostřednictvím prodejních a servisních sítí značek KION v segmentu vozíků a služeb v regionu EMEA.

Andreas Schneider, Senior Vice President Product Management ve společnosti KION, v této souvislosti uvedl: „Jsme velmi rádi, že jsme mohli uzavřít toto strategické partnerství se společností Eurofork, jedním z předních hráčů na trhu paletových shuttle systémů. To nám umožní nabídnout našim zákazníkům ještě širší produktové portfolio automatizovaných řešení a dále posílit naši pozici.“

Paletové shuttle systémy jsou efektivní formou skladování s vysokou flexibilitou, nepřetržitým tokem materiálu a s vysokými rychlostmi manipulace. Automatizované shuttly se nezávisle pohybují po kolejnicích mezi regály a přepravují paletované zboží na vychystávací stanici. Řešení E4CUBE® lze snadno nakonfigurovat pomocí standardních modulů pro individuální zákaznická řešení a uvedení do provozu trvá jen několik měsíců. Kromě toho systém zajišťuje sledovatelnost zboží a nabízí vysokou úroveň provozní bezpečnosti.

Maurizio Traversa, generální ředitel společnosti Eurofork, říká: „Jsme hrdí na uzavření této strategické dohody, která představuje nový vrchol naší dlouholeté spolupráce s KION Group. Naše paletová shuttle automatizace přináší zákazníkům značnou přidanou hodnotu, a když se k nám nyní KION připojuje při distribuci řešení E4CUBE®, umožní to snadnou automatizaci pro širokou škálu společností. Toto řešení přináší hodnotu bez zbytečné složitosti, i z pohledu financování, díky leasingovým řešením našeho partnera.“

Společnost Eurofork byla založena v roce 2000 v Rolettu nedaleko Turína na severozápadě Itálie. Specializuje se na výrobu zařízení pro manipulaci s materiálem, jako jsou paletové shuttle systémy a teleskopické vidlice vyráběné v Itálii. Díky své kvalitě a efektivitě jsou produkty a řešení společnosti Eurofork využívány po celém světě v oblasti průmyslové automatizace a intralogistiky.

KION GROUP

Společnost KION Group patří mezi světové dodavatele průmyslových vozíků a řešení dodavatelského řetězce. Její portfolio zahrnuje nejenom průmyslové vozíky, jako jsou vysokozdvižné vozíky a další skladové vozíky, ale také integrované automatizační technologie a softwarová řešení pro optimalizaci dodavatelských řetězců, včetně všech souvisejících služeb. Řešení od KION Group zajišťují hladký tok materiálu a informací ve výrobních závodech, skladech a distribučních centrech ve více než 100 zemích.

Skupina, která je součástí MDAX, je z hlediska počtu prodaných kusů v roce 2022 největším výrobcem průmyslových vozíků v regionu EMEA. V Číně je podle obratu v roce 2022 největší zahraniční výrobce a při započítání domácích dodavatelů je třetím největším dodavatelem. KION Group je na základě obratu v roce 2022 také jedním z předních světových poskytovatelů automatizace skladů.

Na konci roku 2023 bylo používáno zákazníky různých velikostí a v mnoha průmyslových odvětvích na celkem šesti kontinentech přibližně 1,8 milionu průmyslových vozíků. Skupina má v současnosti více než 42 000 zaměstnanců a ve finančním roce 2023 vygenerovala obrat ve výši 11,4 miliardy eur.

Zdroj: KION, Martin Petřík

Related Post