Spread the love

Evropská porota AutoBest vyhlásila finalisty ankety The Best Buy Car Europe (Nejlepší koupě v Evropě) pro rok 2025. Sedmička vozidel se utká o titul Best Buy Car of Europe (Nejlepší koupě v Evropě) v roce 2025.

Citroën C3, Dacia Duster, Fiat Grande Panda, MG 3, Opel Frontera a Renault Symbioz jsou finalisty pro ocenění AutoBest 2025.  Porota složená z 31 členů z 31 zemí uskuteční své závěrečná hodnocení a odevzdá své hlasy v nadcházejících týdnech, přičemž vítěze 24. ročníku ankety AutoBest oznámí v polovině prosince.

Organizace AutoBest současně vydává logo evropského finalisty soutěže AutoBest 2025. Těchto šest výrobců je oprávněno používat logo ve svých komunikačních a propagačních kampaních vedoucích k vyhlášení vítěze soutěže AutoBest 2025.

Po čtyřech letech úspěšných akcí se porota 28. a 29. listopadu opět vrátí do rakouského Teesdorfu k závěrečnému testu.

V následujících týdnech AutoBest oznámí také vítěze kategorií EcoBest, CompanyBest, ManBest, DesignBest, SafetyBest, SmartBest, SportBest a TechnoBest.

Členové poroty AutoBest zastupují 31+1 evropských zemí (členství Rusko je prozatímně pozastaveno) jako největší nezávislá motoristická jury v Evropě a podle počtu zastoupených zemí i ve světě. Porota AutoBest věnuje velkou pozornost úsilí automobilového průmyslu. Systematicky sleduje investice, nové pracovní příležitosti v automobilovém průmyslu, fondy pro ekologická auta a technologie i podporu pro různé regiony Evropy. Pod drobnohledem jsou také nové automobilové technologie a konektivita. Za úspěchy v těchto oblastech vyhlašuje celkem osm ocenění.

Letošní 24. slavnostní ceremoniál předávání cen AutoBest se bude konat v roce 2025 v Curychu v termínu, které bude oznámeno později.

Letošní 23. ročník slavnostního předávání cen AutoBest se konal 23. května v srdci Lucemburska, v prestižním letovisku Leweck.

O organizaci AutoBest

Organizace AutoBest byla vytvořena v roce 2001 s revolučním konceptem nalezení „Best Buy Car“ (Nejlepší koupě auta) dostupného na evropském trhu. Aby se vůz stal vítězem ankety AutoBest, musí představovat nejlepší nabídku pro většinu evropských zákazníků. Nejdůležitějšími kritérii v procesu hlasování jsou cena, servisní síť, distribuce náhradních dílů a všestrannost. Stále kritičtějším faktorem pro hlasování se stávají také design a nové technologie. AutoBest používá transparentní hlasovací systém se složitou maticí 13 kritérií, která rozhoduje o vítězi.

AutoBest oznamuje nového člena zastupujícího Finsko Arttu Toivonena, automobilového novináře jednoho z největších finských mediálních domů Iltalehti. S 16 lety zkušeností v automobilové žurnalistice Arrtu přispíval do klasických automobilových časopisů, automobilových publikací, novin a hostil populární dopravní pořad v rádiu a podcastech. Kromě toho napsal knihy o historii dopravy, sportovních vozů a designu automobilů. Nahrazuje Tommiho Lempinena, který se rozhodl z osobních důvodů odstoupit z poroty.

Vladimír Rybecký, porotce ankety

Víc informací je k dispozici na www.autobest.org.

 

Related Post